Jump to content

Namjerni otkaz trudnici...sto dalje?

???

Preporučene objave

Poštovani,prosle godine suprug,ja i dijete selimo iz jednog dijela grada u drugi.U medjuvremenu saznam da sam u drugom stanju.Otkaz na prijasnjem poslu sam morala dati zbog selidbe;a premjestaj mi nisu htjeli dati.Kada sam se zaposlila vec sam bila 4 mj trudna.Poslodavac za to nije znao,jer mi posao nebi ni dao.Bilo je receno da cu raditi kao cistacica dok mu druga zena ne dodje sa bolovanja za tjedan dana pa nakon toga ce ona nastaviti svoj posao,a ja cu raditi kao trgovac.Jrajem mjeseca odlazim na hitan pregled zbog bolova u trbuhu i ispostavi se da se radi samo o prehladi.Tj dana kasnije dolazim kod gibekologa na redovan pregled i ona mi otvara komplilacije(bila u 5 mj trudnoce)jer ja i dalje radim kao cistacica(penjem se na lojtre,dizem tezinu preko 30 kg,nosim gajbe).Donosim isti dan poslodavcu doznake da sam otvorila bolovanje(TO JE BIO PETAK).U ponedjelhak dolazim kod osobnog ljecnika koji me obavjestava da sam odjavljena sa radnog mjesta u CETVRTAK.Razlog otkaza je "nije zadovoljila probni rad" tu subotu poslodavac mi govori da ce me tuziti jer sam htjela izvarat drzavu i da mu nista ne mogu i kako sam uspjela sakriti da sam 5 mjeseci trudna(ne znam kako je saznao uopce da sam 5 mj trudna).Nakon toga ga prijavljujem inspekciji rada koja se na kraju nije ni oglasila te puckoj pravobraniteljici koja je nasla jos 5 stavki po kojim bi ga mogla tuziti.I na tome je stalo od 8 mj prossle godine.Jer novaca za privatnu tuzbu imala nisam i nije nam se dalo vise s njime navlaciti.(rodila sam krajem 9 mj)Papire koji navode razlog otkaza mi nije dao niti me obavjestio ikakvim pisanim ili usmenim putem.Tek 1.6.postom mi stize da je navodno papire slao na staru adresu pa tek na ovu(da sebe zastiti),a otkaz sam dobila 5.5.Da bi mi dns stigao poziv za sud kao svjedoku,a on okrivljenik na glavnu raspravu jer je prekrsio zakon sto me nije obavijestio o prekidu radnog odnosa na bilo koji nacin dok ja to od doktora nisam saznala.Sta sada dalje?Sud je za tjedan dana,da li tada trebam odvjetnika i da li mi se isplati tuzit ga zbog otkaza radi trudnoce?Jel imam vise ikakve koristi od toga da se s njime navlacim po sudovima ili da to sve pustim?Ispricavam se na dugom postu.Hvala na odgovoru!

Dijeli na drugim stranicama

Ako je on okrivljenik, vi se kao svjedok morate odazvati u kazneni postupak, i morate svjedočiti, nema vam druge, ne možete se odbiti pojaviti na kaznenom sudu, ne treba vam da vas traži policija ili da vas sud prisilno dovodi. Ako on bude osuđen za to neko kazneno djelo, tada i Vi na temelju te presude možete tražiti naknadu štete za ono što ste prošli, a za taj slučaj se konzultirajte s odvjetnikom, mišljenja sam da Vam ne treba za svjedočenje, tamo morate reći istinu i odgovoriti na pitanja koja Vas pitaju, ništa drugo.

jedno je kazneni postupak, u tom postupku će on biti proglašen krivim ili oslobođen, a ako bude proglašen krivim, bit će osuđen na zatvorsku ili novčanu kaznu, uvjetnu osudu ili rad za opće dobro. bilo kako bilo, Vi od toga nemate ništa, nećete dobiti odštetu već u tom postupku.

Ako on bude osuđen, tek će Vam to biti dobar znak ima li smisla da i Vi u građanskoj parnici potražujete odštetu za sebe, prije toga je teško reći je li on odgovoran ili nije.

• 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija