Jump to content

Prijedlog za uknjižbu više nekretnina


dalmatien

Preporučene objave

Molim za pojašnjenje nedoumice oko slijedećega. Jasno mi je ako osoba A prodaje više svojih nekretnina osobi B da ide sve na jedan kupoprodajni ugovor, ali zanima me kada se podnosi prijedlozi za uknjižbu tih nekretnina na novoga vlasnika kupljenih po tome jednom ugovoru može li ići jedan prijedlog za uknjižbu tih nekretnina sa jednom taksom od 250 kn ili svaka nekretnina treba imati svoj prijedlog za uknjižbu i posebno plaćenu taksu. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osobno sam više puta kupovao više nekretnina jednim ugovorom, čak i nekretnine koje su na različitim lokacijama (ne čine jednu uporabnu cjelinu i ne nalaze se jedna do druge). I uvijek sam upisao vlasništvo jednim prijedlogom za upis.

Ali su uvijek sve nekretnine bile u istoj katastarskoj općini.

Nisam siguran kako bi se gledalo da se ne radi o istoj katastarskoj općini za sve čestice, ali pretpostavljam da ne bi bilo problema ako se radi o iztom z.k. uredu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija