Jump to content

Vožnja pod utjecajem alkohola - žalba


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav

 

Zaustavila me policija i napuhao sam 1,63, nisam ništa potpisao i dopušteno mi je daljnje upravljanje vozilom (oduzeta mi je vozačka). E sad, znam da sam kriv i sve to, ali kada mi je policajac rekao sve kazne koje me slijede, onda sam se zamislio. Pogriješio sam i svjestan sam toga. Student sam, studiram 200km van mjesta u kojem živim, cifra koju bih trebao platiti ne da nikada nisam imao nego mi se čini nemogućom ikada zaraditi, primanja nemam, demonstrator sam na fakultetu i nemam vremena putovati i vući se po sudovima u mjestu gdje mi je prebivalište. Postoji li ikakva šansa da se izvućem iz ovoga u obliku žalbe i kako bi trebala izgledati. Kaznu nikako ne mogu platiti (osim ako dobijem na lotu), stoga mi preostaje zatvor što znači izostanak sa fakulteta i totalno propadanje. Hvala na svakom savijetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ne postoji nikakva šansa da se izvučeš iz ovoga. Što bi recimo napisao u žalbi? Možeš eventualno tražiti izvanredno ublažavanje, no da sam ja sudac, to bi ti odbio.

 

Gledaj na to s druge strane, da si nekoga ubio tim činom, a bez problema s 1,63 t o možeš napraviti, onda bi totalno propao, sad nećeš. Shvati poantu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opet prodike, nisam ni mislio da će proći bez toga makar sam naglasio kako sam kriv i da ništa ne poričem. Nisam nigdje napisao kako ne želim primiti kaznu. Kriv sam, dogodilo se, nikad se ponovilo. Kaznu prihvaćam, ali novčanu ne mogu platiti, pa sam lijepo zamolio za savijet. Da imam toliko novca, normalno da bih platio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvijek se sam suočavam sa svim posljedicama koje me slijede. Ne tražim nikakva sažaljenja i suočit ću se kroz život sa svime. Ako mi ne želiš dati savijet u vezi novčane kazne, ne moraš me vrijeđati. 1000kn imam mjesečno za hranu i meni je to velik novac. Je li moguće novčanu kaznu zamijeniti nekim dobrotvornim radom? Za sada znam da mi je jedina opcija kazna zatvora što mi se i ne čini tako loše. Koliko "vrijedi" jedan dan u zatvoru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobrotvornim radom mogu se zamijeniti samo novčane kazne do 500 kn. Možeš napisati prigovor i tražiti izvanredno ublažavanje kazne, koje najvjerojatnije nećeš dobiti. Isto to možeš tražiti u žalbi na prvostupanjsko rješenje i čekati drugostupanjsko rješenje Visokog prekršajnog suda. U međuvremenu stavljaj na stranu po nešto novaca, budući da ti vjerojatno predmet neće biti rješen u idućih godinu dvije.

 

Ajde sretno, i nemoj više to raditi, ovo je sitnica u odnosu na ono što ti se može dogoditi (o drugima da ne govorim) ukoliko se zaista nešto dogodi a ti si nasisani za volanom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija