Jump to content

Da li mogu prijaviti podstanare na mup i poreznu upravu


neveni75

Preporučene objave

Da li mogu prijaviti podstanare na mup i poreznu upravu nakon što je gotova ostavinska i praktički je sve riješeno dakle ja sam vlasnik. Samo što još čekam potvrdu sa suda o vlasnštvu, koja može doći sutra a može i za mjesec dana, zapravo neznam kada ona bi trebala doći Javni Bilježnik mi je rekao 5-7 dana a evo ja je čekam već 2 tjedna. A ovim mojim podstanarima koji ju samnom čekaju 2 tjedna je hitno jer su mupovci pa nadređeni pritišću njih, a oni pritišću mene.. A odvjetnik mi kazuje da nemogu prijaviti podstanare prije nego dobijem potvrdu sa suda, dok njihova (od podstanara tajnica) kazuje ako je na ostavinskoj prepisan stan na mene i ako je sve čisto da mi nije potrebna potvrda, te da mogu prijaviti podstanare??

 

Unaprijed hvala,

 

neveni75

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvadak iz zemljišne knjige koji glasi na preminulog vlasnika i rješenje o nasljeđivanju iz kojeg je vidljivo da ste vi nasljednik su vam dovoljni za prijavu boravišta podstanara na MUP-u. Ne morate čekati izvadak iz zemljišne knjige. Postoji mogućnost da referent na šalteru to neće razumjeti, ali onda tražite da se konzultira s nadređenim. Vi ste vlasništvo stana stekli u trenutku smrti ostavitelja, a ne u trenutku kad se isto uknjiži u zemljišne knjige.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija