Jump to content

povratnica inozemnog preporučeng pisma


zao

Preporučene objave

Preko hrvatske Pošte (HP) poslao sam preporučeno pismo s povratnicom u inozemstvo. Pismo je stiglo primatelju, ali meni nije stigla povratnica, kao dokaz da je točno određeni primatelj preuzeo moje pismo. Žalio sam se HP-u i dobio odgovor da oni nemaju nikakvu nadležnost glede vraćanja povratnice, nego je to stvar (te konkretne) inozemne pošte, Međutim, ja sam uslugu slanja preporučenog pisma S POVRATNICOM platio HP-u, a ne nekakvoj "inozemnoj pošti", pa smatram da bi HP-e trebao imati uvida o tome tko je i kada zaprimio moje preporučeno pismo.

Ja znam da se ovo neće razriješiti bez suda, pa me zanima kakve su mi šanse na Upravnom sudu (protiv HP-a): ako ja njima plaćam uslugu slanja s povratnicom, mogu li oni reći da ih "nije briga hoće li mi ta povratnica biti vraćena"?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izgleda da ovisi o volji službenika... i meni su u jednoj poslovnici na identičnu situaciju tako odgovorili ali u takvom slučaju kad se ne dobije povratnica postoji postupak "potrage".Naime svaka pošiljka je zabilježena kada i kome je poslana i kad je zaprimljena(naravno samo one pošiljke sa povratnicom).Na upit o potrazi službenica je rekla da je to jako komplicirano,da se piše zahtjev i čeka danima i da to naplačuju.U drugoj poslovnici je službenik na temelju potvrde o poslanom pismu samo pogledao u komp.i i imao uvid u sve podatke.Napravio zahtjev za povratnicom i u roku od dva dana je na kućnu adresu stigao dokument(ne ona klasična povratnica,ali ima istu ulogu)da je institucija zaprimila pismo.I naravno,ništa se ne plaća budući da je usluga prethodno plaćena.Otiđite na HP sa potvrdom o poslanom pismu i tražite da vam naprave potragu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija