Jump to content

Odvjetnik savjetovao da pretuce susjeda -) (:


anonimno

Preporučene objave

GORKA ZARADA ISPOVIJEST AMERIČKE OBITELJI WILSON

KOJA SE NAKON PET GODINA ODSELILA IZ HRVATSKE

Odvjetnik savjetovao

da pretučemo susjeda

NESRETNI MILIJUNI Terry Wilson valjda je jedini Amerikanac koji je očajan i nesretan jer je ostvario sjajan profit željenom kupnjom i neželjenom prodajom kuće u Cavtatu. Planirao je stare dane provesti u Hrvatskoj, ali je odustao nakon samo pet godina

piše Biljana WILSON

 

Jeste li ikada čuli za Amerikanca koji je očajan i nesretan jer je ostvario sjajan profit? Valjda jedan jedini je moj suprug Terry Wilson.

Većina se vas vjerojatno ne sjeća članka koji sam napisala prije tri godine. Odvela sam svojeg američkog muža da mu pokažem svoju domovinu, da vidi odakle sam i kakve ljepote ima Hrvatska, u odnosu na novu, modernu i plastičnu Ameriku. On je bio toliko oduševljen i impresioniran našim morem, grandioznom ljepotom i povijesti Dubrovnika i okolice, srdačnim ljudima i netaknutom prirodom Mediterana.

Bajni početak

 

- That's it! - rekao je. - Kupit ćemo kuću ovdje i doći penzionerske dane provesti u ovom raju na zemlji.

Nitko nije bio sretniji od mene.

Brzo smo sami, preko interneta, pronašli kuću u povijesnom dijelu Cavtata - sve što smo htjeli i trebali za idiličnu i bezbrižnu starost. Lako smo našli i odvjetnika u Dubrovniku koji govori engleski, jer moj muž ne razumije hrvatski ... Dogovorili smo se s njim da ga angažiramo za svu potrebnu zakonsku proceduru.

Dani i tjedni su prolazili, a od našeg odvjetnika ni traga ni glasa. Ugledni dubrovački advokat, sin jos poznatijeg odvjetnika, nije odgovarao na naše upite (e-mail) što se događa i kako posao napreduje. Napokon smo mu napisali pismo da, budući da smo ga mi zaposlili, uz dobru naknadu, želimo da nas barem jednom tjedno obavještava što radi.

Pismo kojim nam je odgovorio bilo je totalni šok za rođenog Amerikanca Terryja. Malo je reći neprijateljskim tonom, odvjetnik je rekao da je duboko uvrijeđen kako ga tretiramo i da ga nikad nitko u životu nije pokušao toliko poniziti. Tko smo mi da on nama raportira što radi i otkud nam drskost da se miješamo u odvjetničke poslove. Pokušali smo mu objasniti da mi njega plaćamo, a ne on nas i da imamo pravo znati što radi i kako radi. Jer, ako nismo zadovoljni njegovom uslugom, otpustit ćemo ga i angažirati nekog boljeg. Preduhitrio nas je odgovorom da neće uopće više imati ikakva posla s nama i predao naš slučaj svojem partneru.

Već tada smo mogli znati, ali sunce, more, palme, Stradun... Kuću smo renovirali i radovali se kao djeca svako ljeto kad smo išli u naš budući dom (cijela tri tjedna, koliko se u Americi može maksimalno imati odmora godišnje).

Ali, ne lezi, vraže. Našao se susjed komjemu je smetalo što su Amerikanci došli "ukrasti" njegovu zemlju. Psovao nas je, gađao kamenjem, oštetio kuću i na kraju zagradio prolaz do našeg ulaza. Kao svaki normalan Amerikanac, Terry je tražio od policije da nas zaštiti od ovog svakodnevnog maltretiranja. Odgovor je bio: "Što hoćete od nas? On je takav i svi znaju da je takav!"

I tada smo mogli znati, ali sunce, more, palme, Stradun ...

Naviknut na red i zakon, Terry je odlučio slučaj predati sudu koji će jednom zauvijek odrediti što je čije i tko smije koga uznemiravati. Odvjetnik u Dubrovniku, kojemu smo objasnili problem, rekao je: "Ma kakav sud, zaboravite na to, to bi trajalo 10 godina i opet ništa. Nego, vidim da je gospodin Amerikanac krupan pa neka malo istuče susjeda i prepadne ga da se smiri." Terry Wilson:-Više se nisam mogao boriti s kaosomKad sam prevela suprugu što nam savjetuje odvjetnik, dok službeno sjedimo u njegovoj kancelariji, muž mi je najprije rekao da nije vrijeme za šale i da mu "stvarno prevedem".

Kad sam ga uvjerila da je to baš točan prijevod, jedva sam ga uvjerila da se momentalno ne spakira i napusti "ovu divlju zemlju".

 

ODVJETNIK "Ma kakav sud, zaboravite na to, to bi trajalo 10 godina i opet ništa. Nego, vidim da je gospodin Amerikanac krupan pa neka malo istuče susjeda i prepadne ga da se smiri (i odzida prolaz)"

Epizoda iz bolnice

 

Da sve bude još ljepše, Terry je pao s dva metra visine (nešto je popravljao na kući), užasno ozlijedio nogu i zadobio druge rane po tijelu. Odmah smo zvali Hitnu pomoć, ali su rekli da, jer vjerojatno ne umire, neće doći. Neka ga donesemo u bolnicu.

Budući da je bio totalno nepokretan i krvario, otrčali smo na plažu i donijeli jednu od onih hotelskih plastičnih ležaljki i nekoliko susjeda ga je nosilo niz 50 skalina do rive i auta. Kao svaki normalan Amerikanac, Terry je pitao gdje je Hitna pomoć koja bi se u Americi stvorila za 2 minute, s aparatima, bolničarima i, naravno, nosiljkom.

U bolnici nije mogao vjerovati da mora spavati na jastuku koji smo ponijeli od kuće (jer bolnica u Dubrovniku nema dovoljno jastuka), da je sestra ljuta što on traži papir za WC (koji nema) i što nismo sami donijeli papir sa sobom. Pitao je sanja li kad je vidio da se #### u bolničkoj sobi i da rodbina donosi pacijentima pivo i rakiju.

I tada smo mogli znati, ali sunce, more, palme, Stradun...

Htjeli smo pregraditi nešto na terasi, ali bi to zaklanjalo pogled susjedu. Kao svaki normalan Amerikanac, Terry je odbio sugestiju mještana da, kao i svatko drugi, gradimo bez dozvole što god hoćemo. Inzistirao je na tome da se prvo dogovorimo sa susjedom o tome koje bi bilo najbolje rješenje za obje strane.

Susjed, moćan i uobražen, ljutit što ga pitamo, kaže: "E, nećete graditi baš ništa! Ako nešto i pokušate, ja ću vam sve srušiti preko noći." Odlučili smo otići u Općinu i pitati kakav je zakon i što moramo učiniti za građenje. Pošto smo najprije bili ismijani u Općini ("A, je li, došli iz Amerike pa hoćete specijalni tretman. Kod vas je sigurno u Americi sve najbolje, pa što onda radite ovdje?"), rečeno nam je da nema zakona i da se nagodimo s komisijom ...

Sunce je postajalo sve mračnije, more hladnije, a Stradun ulica iluzija i trenutačnog sjaja za turiste s debelim novčanicima.

Terry mi je rekao: "Ja se ne mogu više boriti s ovim kaosom, ja želim samo mir, red i zakon i dobre bolnice za stare dane."

Agencija za kraj

 

Nisam bila iznenađena. Kao što za majku ne postoji lopov ni kurva, tako sam i ja, Hrvatica, dugo branila i nalazila izgovore za ova necivilizirana ponašanja. Ali, i mojem strpljenju je došao kraj.

Odlučili smo prodati kuću i zaboraviti naš petogodišnji san o mirovini u idiličnom Cavtatu. Prodaja kuće, preko novopečenih agencija u Dubrovniku, bila je podjednako bolna i nezamisliva u civiliziranom svijetu. Agenti bez ikakvih kvalifikacija, bez zakonskih regulativa, bez normi o ponašanju i tretmanu klijenata od kojih ubiru ogromne provizije, napunili su čašu gorčine do vrha.

Stjecajem okolnosti, vrijednost kuće je nenormalno porasla za pet godina i mi smo ostvarili zavidan i nepredviđen profit. Ali, izgubili smo jedan životni san, dugogodišnji plan, radost i uzbuđenje da provedemo mirovinu u egzotičnom i prelijepom mjestu, koji se ničim ne može nadoknaditi ni platiti. Još sanjam more, osjećam miris borovine, lavande i ukus svježe ribe. Dok gledam slike, Idilični Cavtat pretvorio se u noćnu moru obitelji Wilson/Obiteljski albumprilijepljene magnetima na frižideru, čini mi se da čujem šum valova i krikove galebova.

Vjerojatno ćemo ponovno doći na Jadran. Kao američki turisti bit ćemo u luksuznom hotelu, nosit ćemo brojeve da se vidi kojoj grupi pripadamo i uplatit ćemo autobusnu turu ... Ali, to neće biti "that’s it".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pojeo vuk magare.

 

Zanima me prije koliko godina je gdja. Biljana otišla iz Hrvatske i zašto, da joj je trebalo 5(!) godina da shvati.

 

Uvijek me "impresionira" kad naši ljudi odu van, u mnogo sređenije sredine, i onda se prilikom povratka, nakon par godina, čudom iščuđavaju kako se ovdje radi i živi, i drugima sole pamet kao da su oni ti koji su situaciju u svojoj novoj domovini sredili.

 

Kao da se ne sjećaju kako je bilo prije nego što su otišli i zbog čega su otišli, a većinom i jesu otišli (i) zbog takvih stvari kao što je bezakonje, nered i niski standard.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa cini mi se da ova prica nije jedina,ali da je ispricam ispocetka.Jedan covijek iz HR Zagorja,krivo ime-zovimo ga Petar koji je otisao u Njemacku davnih godina u njemackoj je zaradio penziju imao prijatelje i posebno jednog prijatelja Wilija koji je dolazio kod njega u posjetu u Hr Zagorje,posto je Wili bio imucnog stanja znao je posudivati novac Petru znalo se puno novca nakupiti ali je Petar uvijek vracao i posto je jednom prilikom isto posudio nekoliko tisuca (jos)maraka upitao je Wilija cuj ja sam ti duzan novac ali oces da ti prodam gradiliste ovdje u mom dvoristu i pomognem ti sagraditi kucu posto su bili oni VELIKI prijatelji nisu radili nikakve dokumente nego samo dogovor i to je to.Wili si je sagradio kucu u tom ,,kupljenom dvoristu,, platio prikljucke i sve je bilo super,dok nakon nekoliko godina nije PETAR UMRO ,nakon toga pocinju problemi ZENA od PETRA je tjerala Wilija sa NJEGOVOG posijeda i zabranjivala mu da dolazi(nema nikakve papire osim placanja kojekakvih prikljucaka i svijedoka tko mu je sto radio od majstora) Od ovog PETRA je sin u policiji, posto je sve zavrsilo na sudu koji je trajao 15g,a Wili nije smio do svoje kuce sve je to u jako losem stanju zbog smrzavanja vode,neotvaranja.....Posto je sud trajao 15g imao jeadvokata koji ga je zastupao i jedan mu je covijek javjao situaciju koja se na sudu odvijala,posto je kod nas dug proces ..normalan.. posto je trebao biti sud u srijedu sa donosenjem zakljucka -doneseno je da je ova NEKRETNINA I KUCA od W ILIJA . Posto je ocekivao kakva ce biti presuda-ovaj prijatelj mu je trebao javiti,on je u iscekivanju iste UMRO,Drugi dan je prijatelj od Wilia nazvao da veli SRETNU vijest,kad je uslijedio SOK,nema vise Wilia posto je on jucer UMRO,posto su ipak dobiliovaj spor nakon dugog niza godina koliko je trajao zena od Wilia ne zeli dolaziti na ovaj njihov posijed ,posto ima losa iskustva sa njima i sin od Petra je i dan danas policajac i predstavljao je policijske snage na prvenstvu u Njemackoj,bio je najvisi od cijelog kontigenta policije koji su bili u Njemackoj 2006 godine nazalost ovo je sve istina ali Tuzna.....................

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me prije koliko godina je gdja. Biljana otišla iz Hrvatske i zašto, da joj je trebalo 5(!) godina da shvati.

 

Ova recenica ti je stvarna zlobna; u tekstu se gdja izjasnila kao Hrvati+ca (ako na to pucas) a to je i nebitno za pravdu su svi isti a zar je itko od nas oguglao na nepravdu? Izgleda da ti jesi.

Ljudi koji rade vanka naviknu se na red i postenje i postivanje privatnog vlasnistva i ne mogu se pomirit sa tim da im neko drugi dirigira sudbinu na njihovom posjedu.

A nisi se osvrnio na odvjetnicke savjete u stilu-bubni susjeda sakom u oko. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kakve veze ima što je (ili nije) Hrvatica?

 

Stanje je takvo kakvo je, i nema veze s domoljubljem vidjeti ga boljim nego što je.

 

Da su primijenili odvjetnički savjet, možda bi bili bolje prošli. Bi li bilo bolje da im je odvjetnik lagao o stvarnom stanju i samo dizao pare bez nade da se išta doista učini?

 

Vidjeti stanje takvim kakvo jest ne znači i odobravati ga. Ali vidjeti stanje boljim nego što jest zato što ono nije dobro, a trebalo bi biti, znači biti glup.

 

Glupost je univerzalna, nema ni nacionalni ni politički predznak.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me prije koliko godina je gdja. Biljana otišla iz Hrvatske i zašto, da joj je trebalo 5(!) godina da shvati.

 

Sta je bitno kad je otisla iz Hrv i ostali osobni detalji; po tebi ako odem u trgovinu moram teti za pultom izreferirati gdje zivim,da li sam u braku,kad sam se zadnji put sexao, kad dodjem u trgovinu-dodjem-platim i adio,dajte mi ono sto sam platio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisu oni glupi što žele normalni tretman, nego što idu tamo gdje znaju da ga ne mogu očekivati.

 

Ako ideš po pedeseti put teti u dućan, prije toga je 45 puta bila neljubazna, onda si glup što ideš i dalje u isti dućan, a još gluplji ako očekuješ da će pedesiprvi puta biti ljubazna (iako joj se to možda omakne taj dan, ali nije vjerojatno i ne možeš na to računati).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovakvim stavom vi svi skupa podrzavate ovo jalovo stanje u drzavi. (cast izuzecima)

Sjecam se lijecnice kad ju je mama pacijetkinje molila da poduzme nesto:"Zar vi ne znate gdje mi zivimo"?- to je indiferentni stav u samom startu-ne moze se nista uciniti-zsto bi se uopce pomakao sa stolice- moze se uciniti ali treba imat savjest. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar vi stvarno mislite da bi ta ljepota postojala kad bi se ljudi ponasali kao u Americi. S vasim navikama sve bi se to brzo pretvorilo u plastiku i beton. Ili okrenimo pricu: Biste li vi moje balkanske navike tolerirali da sam ja kupio pored vase u Americi? Ili bih morao prihvatiti vase obicaje?

 

Ili, kako kazu pametniji: Kad ides u Rim moras se panasati kao Rimljanin...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, da...Ovo je jedan veliki problem. Naravno da se takav oblik necivilizacije dogodio, naravno a gdje dalje nego u dalmaciji. Sjetim se i događaja ovog ljeta kada su brutalno pretučeni oni dečki koji su gay, iako nikada nije dokazano da su oni gay, pa što i da jesu.. ali neće oni nama prljati naše lipo more pa udri, pa se sjetim i onog, mislim da je bio norvežanin, pa udri do kosti...jer je tobože snimao dečkiće i curice na plaži. Ali dovoljna je i sumnja u dalmaciji pa da ostaneš bez oka, polomljenih kostiju.

I tako to biva u dragoj nam državici... Da se vratimo na temu, ovaj problem ovog bračnog para je samo kapljica u moru. Kakva je situacija u cijeloj državi, zna najbolje upravo taj odvjetnik, kojega nemojte kriviti, svašta je taj prošao i vidio, pa je proporcionalno situaciji, dao i savjet.

 

Ali neka. Sve je to narod birao!! Nijedan političar nije pao sa Jupitera iliti sa Marsa. Jeste li čuli da su sa Hooblem (kak se već piše) otkrili novih 500 galaksija? Vauuu... možda su ugledali novoga Žužula...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

li, kako kazu pametniji: Kad ides u Rim moras se panasati kao Rimljanin...

 

Da ali ovdje se radi o necem drugom a ne o obicajima u rimu- o civilizacijskim normama.

 

 

Norme?? pa evo naprimjer... U konzervativnijim državama islamske vjeroispovjedi norma je da žena nema pravo na školovanje, norma je da se moraju moliti pet puta dnevno jer te u protivnom kamenuju, uglavnom se i ne bune, jer je to norma ponašanja, norma je ponašanja u Sad da često govore "tako mi bog pomogao", norma je da u Kini jedu pse, štakore itd.., norma je da u Engleskoj prde, u Indiji je krava sveta životinja i ako je ubiješ i ti ćeš biti ubijen, na Tajlandu te za piz heroina osude na doživotnu robiju.... i tako dalje..

Dakle, postoje norme.. Za nas su čitav niz ovih primjera ponašanja ne civilizacijske norme ali za te narode su relativno uobičajene norme ponašanja. Pa je tako i norma ponašanja da ti dalmatinac razbije glavu jer si ga krivo pogledao ili ako si amerikanac pa ti zagradi put jer mu se ne sviđaš.. Toliko o prilagođavanju gdje se nalaziš..

Bla, bla...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trabunjamo malo, a?

što sad, islamski fundamentalisti su glupi, pa je zato sasvim ok da se mi ne držimo zakona i reda...ajde ljudi, priberite se malo

nerad, bezakonje i pravo jačega nisu nikakav dalmatinski specifikum, nego nešto prošireno cijelom nam lijepom našom...a uzme li se u obzir intelektualni nivo većine ovdje prusutnih (čast iznimkama), koji su još i digli dreku na sirote Wilsone, upravo nam je onako kako i zaslužujemo da nam bude

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa kažem ja, sve je to narod birao... Vidi članak o Marsovcima malo gore...

 

Postoje zakoni... odnosno pravne norme, imamo moralne i etičke norme. Ne može se svaki oblik ne kulture i divljašstva uokviriti u neki zakon. A o toleranciji da i ne govorimo.

I što sada? Ne mogu ja nikoga mijenjati ali ga mogu dotjerati da se ponaša u skladu sa pravnim normama... eh, i tu nešto ne štima, jer represija države putem svojih tijela je negdje vrlo blaga, neučinkovita a negdje pretjeruje. I tako dalje, ne da mi više...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ispada da je američko-hrvatski par u krivu što traži zaštitu pravne države?

 

ili su krivi što nemaju nikog svog u lokalnim birokratsko-mafijaškim "strukturama"?

 

ili odvjetnik koji ih je mudro "savjetovao" nema muda da se zauzme za nečije pravo na pravdu, zato jer je i on sam dio tih "struktura"?

 

priča iz zagorja je znakovita, al ipak nije pravilo...čini mi se da je u ostatku ljepe naše ipak veća tolerancija za "nazovi" strance-dotepence, negu u dalmaciji, gdje su se domorodci tolko osilili što im ljudi sami dolaze i ostavljju pare, da bi najradije naplaćivali zrak i jačinu sunca, a da ne spominjem...

ma dosta, o čemu mi tu pričamo, o pravnoj državi možda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema mooda nitko u ovoj drzavi a pravo se i ne nazire.

A vezano sa onoog Nijemca- interesantno je da je jedan Nijemac pristao da se uklopi u ovaj talog jer Nijemca nagovoriti na nesto bez papira,zakona i propisa- pa to je cudo nevidjeno i onda ko za kaznu tako i prodje.Isto je bio i jedan Nijemac na Viru u vrtlozima bespravne gradnje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čuo sam jednu priču-anegdotu..."naš "čovjek, na privremenom radu u švedskoj, nešto "bespravno" sagradio, i tužio ga susjed, "naš" čovjek, isto na privremenom radu, iz jala, naravno...

došlo to sve na sud, uredno i po zakonu, ali...u švedskoj nemaju zakon protiv "bespravne" gradnje, oni neznaju kaj taj pojam znači...

vrlo poučno!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa najveća psovka u Švedskoj je "bik".. zamisli, netko ti kaže bik...

 

Godinama se u pore društva, posebno državnu upravu, sudstvo, policiju, zapošljavaju podobni ljudi. Ljudi koji su razni "rođaci", zatim isključivo politički podobni ljudi, često su to osobe koje nemaju stručne a ni moralne kvalifikacije. Nepotizam nagriza cijelo tijelo države. Zapošljavaju se djeca obično zaposlenika državnih tijela, ne gledajući da li je ta osoba zavrijedila da radi na tom mjestu. Tako vam je i u sudstvu. Pitao sam na ovom forumu gdje mogu naći na netu imena sudaca... pa sam se opet iznenadio kada sam vidio neka imena.

I tako godinama, godinama, godinama... imate sporu, birokratiziranu, neučinkovitu upravu, sudstvo.

Sve te osobe koje rade, dužne su usluge, moraju ih vratiti... kad tad! Ili ovaj nazove i kaže, " ne diraj našeg čovika".. a znaš da je kumovao kada si se ti primao na posao, moraš šutiti... i tako tisuću primjera..

Najteže je biti slobodan i neovisan. Onda bi i mogao nešto učiniti, pod uvjetom da tvoji kolege ne opstruiraju..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozivam obitelj Wilson da dođu u prekrasnu, uređenu, zakonitu, vrlo, vrlo tolerantnu Istru. Tek ćete tada upoznati ljepote Jadrana i vidjeti čistoću vode. Najveći broj plavih zastava, kvalitet... a dokaz svega toga su naravno strani kulturni gosti koji se iz godine u godinu vraćaju.

Nadalje vas pozivam da obiđete predivnu Slavoniju i upoznate Park prirode Kopački rit, a sa susretljivošću i ljubaznošću domaćih ljudi, iznenadit ćete se... Neće u vama samo gledati vaše dolare i tražiti način da vam nešto skupo prodaju.. tražit će u vama prijatelje....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozivam obitelj Wilson da dođu u prekrasnu, uređenu, zakonitu, vrlo, vrlo tolerantnu Istru.

 

Konačno i jedan konstruktivni prijedlog umjesto prepucavanja.

 

Nego, uz svo poštovanje prema Istri, jel to onaj dio lijepe naše gdje je jedan sudac malo prepravljao gruntovnicu, tek toliko da svoju ženu usreći, ako me pamćenje dobro služi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...šmrc, šmrc... evo plačem za dalmatincima i hercegovcima.. ali i plaćem za svom imovinom i položajima u državi koju su zgrabili !!

 

Stvarno ne želim da ova tema ode u vode dalmatinštine, jer ovi ljudi su doživjeli veliku nepravdu i bilo bi šteta da ju naši dragi moderatori, bljuć, zaklope!

 

Obitelj Wilson, hajdemo malo i vas napasti, nije bi baš jasno kako je to vaš susjed zatvorio prilaz vašoj kući!!? Recimo da je stvarno onako seljački, dalmatinski zatvorio prilaz direktno, vi ste zvali muriju i oni ništa...? Mislim, takve stvari se ne događaju ni u Srbiji..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Gospodo Amerikanci !

 

Ovo je Hrvatska i mi živimo na slićan način stoljećima .

Nama je naš susjed draži i kad se potučemo s njim nego vaš dolari !

 

 

Jee, tako je... samo da ti taj susjed nije Srbin, Cigan, Mađar, Musliman, komunjara, Englez, Bosanac.. i tako dalje.. jel?

Vezano za stoljeća koja si spomenuo, moraš malo priznati da smo često znali biti i na krivoj strani... onako.. ulizivali se malo mađarima, austrijancima, hitleru, pa Titi, pa onda urlali Tuđmanu... pa kakav je to narod?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa dragi moj, jednom vrlo strogom analizom došao sam do zaključka da samo oko 30% ljudi u ovoj državi živi loše. Prije toga bi trebali definirati što znači "loše". Mnogi bi htjeli daleko više i bolje, ali nikako ne žive loše. Imam čak devet kategorija, da vas sada ne davim s time. Postotak u pojedinim kategorijama je različit, zavisno od županije do županije, od grada do grada, ali u konačnici na nivou države, svega do 30% ljudi živi loše. Ako prihvatite moju analizu da je točna, vrlo lako ćete doći do podatka zašto u Hrvatskoj nema većih, ustvari nema ih uopće, nemira, globalnijih prosvjeda, trzavica i slično... jer naravno da narod živi dobro.. Mnogi me blijedo gledaju kada im to kažem, ali kada krenem sa analizom tih devet kategorija, svi kažu da sam u pravu...

I na taj način se nadovezujem na kulturu odijevanja...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Drago mi je da smo se slozili.

Teza da se narod ne buni zato sto je zadovoljan ne drzi vodu. Narod se ne buni iz raznoraznih razloga,nije mu u naravi,nije navikao da se buni,ne shvaca situaciju,ako mu je trenutno bolje nego susjedu ili rodjaku misli da ce tako i ostati a ne shvaca da ce i on zavrsiti na jednak nacin....... :evilw:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa izgleda da se nismo shvatili. Da, ja podržavam i vašu tezu, kao pomoćnu pored moje teze.

Narod je strašno neobrazovan i možeš s njim u mnogim stvarima manipulirati, ali to su isključivo stvari i pojave vezane za crkvu, naciju, "mi smo najjači", "najljepši, najlipše more" i taj sistem... ali kada je novac, njegov osobni đep u pitanju, tu je stvar malo drugačija. (Probaj nepismenu babu na pijaci prevariti, nikada!!). Što se tiče velike neobrazovanosti, tu vas podržavam, ali ne u smislu lagodnoga života pa oni to ne vide. (Evo, od cijele ekipe u Big Br., nitko nije znao reći koliko ima kontinenata). ali oni zato znaju koje se hlače nose, parfemi, auti, ova je znala otići i na pumpanje usana, valjda i sisa, znaju koje su sada čizmice u điru, to se zna.. ..

Uf, morao bih izbacitti svojih devet teza, pa biste me lakše skužili.. Sada nemam vremena..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slobodno, samo izvolite.

Svjedok sam : domaci did objasnjava dvojici japanaca kako smo mi fin i kulturan narod....a oni se smjeskaju-drago im da neko oce s njima malo popricat...... ahhaaaa a ti Japanci rade,zaradjuju a onda imaju standard da obidju citav svijet za vrijeme godisnjeg a mi sta imamo? Brdo slobodnog vremena i prazan dzep.

Primjer2: kod doktora: tata s malim djetetom dolazi za salter i sestra mu kaze da ce doci na red, tj ne na red nego da doktor dolazi u 9 (bilo je 6,30).. tat poludio,poceo se derat:zar sam se ja za ovo borio,jeb...vas...., sa malim sam jutros od 5, ne mora taj doktor ni doc i podere uputnicu i broj i baci u kos i ode.

JEDNA ZENA STO JE CEKALA MRTVA LADNA POGLEDA U KOS I KAZE DA JE ZANIMA KOJI JE IMAO BROJ.

:horor:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija