Jump to content

Imam li pravo vlasništva na temelju dosjelosti

adzoo

Preporučene objave

Pozdrav!

U pitanju je nekretnina, stan od 25 kvadrata u Zagrebu. Stan je u polovini vlasništvo grada Zagreba, dok druga polovica broji 12 suvlasnika.

Suvlasništvo ovih 12 se temelji na nasljedstvu stečenom bez oporuke. (?) Informacije sam dobio u MUP-u.

Ja sam na istoj adresi, tj nekretnini prijavljen od svoga rođenja pa sve do današnjeg dana i nikada me nitko nije pitao išta u vezi stana, ili pak vršio sudske postupke protiv istoga. Dakle, ja sam ga praktički "naslijedio" nakon iseljenja svojih roditelja. Zanima me mogu li steći ikakvo pravo vlasništva na navedeni stan sa svojih 30 godina boravljenja na toj istoj adresi gdje i dan danas stanujem sa svojom nevjenčanom suprugom i troje malodobne djece? Unaprijed zahvaljujem, Ivan.

uređeno: od adzoo
nevaljali naslov...
Dijeli na drugim stranicama

Dosjelost se obično uvažava na temelju posjedovnog lista (ili povijesnog posjedovnog lista), te da mirno uživanje traje preko 20 godina. Al možda je najpametniji postupak kod takvih stvari, prije pokretanja postupka, kupiti barem jedan suvlasnički dio na toj k.č., i onda utužiti ostale suvlasnike.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija