Jump to content

Dug nakon preminulog roditelja


Zodiax

Preporučene objave

Poštovanje,

 

Prije dvije godine mi je preminuo otac i ja sam nakon njega nasljedio njegovu imovinu - odnosno, nisam nasljedio ništa osim jedne mirovine jer je to sve što je imao. Dakle, 4000 kuna je cjelokupni iznos i vrijednost onoga što sam nasljedio.

 

Otac je imao jedan kredit u Erste banci, dosta visokog iznosa, koji je kakti na "meni" da vratim. Zakonski znam da sam ja dužan vratiti dug u visini nasljedstva, što mi je bilo i rečeno nekoliko puta. Što bi značilo da sam dužan vratiti 4000 kuna njegovog duga prije nego što se taj dug ukloni.

 

E sad, moja baka (majka mog oca) je platila troškove sahrane, tako da je taj račun na njeno ime, ali su ti troškovi plaćeni zapravo od te jedne mirovine koju sam ja nasljedio.

 

A negdje sam pročitao da se i troškovi sahrane računaju u vraćanje dugova?

 

Sad ne znam jel to stvarno tako? Ako je, kako bih to objasnio banci ili s kojim potvrdama to njima mogu staviti u glavu, tako da ja njima ne budem dužan ništa dati.

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Sad ne znam jel to stvarno tako? Ako je, kako bih to objasnio banci ili s kojim potvrdama to njima mogu staviti u glavu, tako da ja njima ne budem dužan ništa dati.

 

Hvala unaprijed.

 

sa onima u banci nemoj puno raspravljati da nebi priznao dug (bolje nikako). ako priznaš dug dužan si ga i vratiti. banci pošalji preporučeno i sa povratnicom dopis da nemaš dugovanja prema njima. ako smatraju da dug postoji neka pokrenu tužbu za povrat duga pred nadležnim sudom. na sudu priložiš račune za sahranu. nije bitno ko ih je platio bitna je izjava da je sahrana plaćena nasljeđenim novcem.(prehodno pozajmljen pa vračen nakon primitka rješenja o ostavinskoj). ako pokrenu tužbu koristi usluge odvjetnika. košta ali ako dobiješ spor imaš pravo na povrat nužnih troškova (ako ih tražiš). zastupanje odvjetnia je nužni trošak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija