markun objavljeno: 24. svibanj 2017. objavljeno: 24. svibanj 2017. postovani, prilikom uknjizbe na temelju ugovora o darovanju, danas vidim da u zk izvatku stoji upisano krivo ime vlasnika, i to umjesto Tomo, stoji Tomislav. Kome se i kako obratiti da se ispravi navedena greska i upise kako treba stajati... puno vam hvala Citiraj
Matrix odgovoreno: 25. svibanj 2017. odgovoreno: 25. svibanj 2017. u zk izvatku stoji upisano krivo ime vlasnika, i to umjesto Tomo, stoji Tomislav.a kako je ime navedeno u ugovoru i rješenju z.k.ureda kojim se dopušta upis. Citiraj
markun odgovoreno: 26. svibanj 2017. Autor odgovoreno: 26. svibanj 2017. u ugovoru koji tek mislimo poslati na uknjizbu stoji pravo ime Tomo kako je i pravo ime. Tako je i ovjereno kod JB. U tom ugovoru, stric mi daruje1/2 stana, a vec mi je prije dvije godine darovao takodjer 1/2 stana prilikom cega je i doslo do pogreske u imenu prilikom uknjizbe. Sad bih s ovom 1/2 bio vlasnik stana za cijelo. Sve je pocelo od rjesenja o nasljedjivanju kad je stric naslijedio taj stan i odmah na ostavinskoj u korist mene ustupio 1/2 stana i vec je u tom rjesenju napisano moje krivo ime... Citiraj
Matrix odgovoreno: 29. svibanj 2017. odgovoreno: 29. svibanj 2017. Mišljenja sam da je nužno pokrenuti postupak za ispravljanje rješenja o nasljeđivanju,sukladno čl.342 i 347 Zakona o parničnom postupku koji se u konkretnom slučaju primjenjuju osnovom odredaba čl.175 st.2 Zakona o nasljeđivanju,a nakon što ishodite rješenje o ispravku,možete ići prema zemljišno-knjižnom uredu sa prijedlogom za ispravak imena,budući da bi u slučaju izravnog prijedloga prema z.k.uredu,bez donesenog rješenja o ispravku rješenja o nasljeđivanju,bili odbijeni,a što je sasvim izvjesno obzirom da z.k.ured nema nadležnost ispravljati pravni temelj upisa. Citiraj
markun odgovoreno: 29. svibanj 2017. Autor odgovoreno: 29. svibanj 2017. puno Vam hvala Matrix...tako cu napraviti. lijep pozdrav Citiraj
markun odgovoreno: 25. lipanj 2017. Autor odgovoreno: 25. lipanj 2017. poštovani, krenuo bih s ispravkom rješenja o nasljeđivanju kao što je ovdje sugerirano. Rješenje je iz 1984.g. , pa me zanima kako je li dovoljno napisati da je predmet; ispravak rješenja o nasljeđivanju i i općinskom sudu ....odnosno dali treba precizirati kojem odjelu se predaje podnesak ? hvala Citiraj
Matrix odgovoreno: 26. lipanj 2017. odgovoreno: 26. lipanj 2017. Općinskom sudu u _______ Posl.broj(broj rješenja) Predlagatelj:______________ Predmet:Prijedlog za ispravak rješenja Citiraj
markun odgovoreno: 26. lipanj 2017. Autor odgovoreno: 26. lipanj 2017. zahvaljujem Vam Matrix Citiraj
Matko1999 odgovoreno: 26. rujan 2021. odgovoreno: 26. rujan 2021. Poštovani trebam Vašu pomoć, naime prije 10tak godina roditelji su kupili stan i on je bio 1/2 na meni a druga na majci. U ugovoru o kupoprodaji i kasnije u zemljišnim knjigama krivo je navedeno moje srednje ili drugo ime, odnosno ispustili su jedno slovo. Prije nekoliko godina majka je preminula i polovica stana je pripala meni ali ovaj put sa ispravno navedenim imenom te sada u zemljišnim stoji i dalje 1/2 ja sa ispravnim imenom, a druga sa imenom gdje je ispušteno slovo. Adresa i OIB u oba slučaja su ispravni. Koje korake moram poduzeti da se ta greška ispravi i stan bude 1/1? Citiraj
Miran89 odgovoreno: 26. rujan 2021. odgovoreno: 26. rujan 2021. Ispravak imena se rješava tako da podnesete prijedlog za ispravak imena i priložite rodni list (priznaje se sa e građani). Za sređivanje vlasništva 1/1 isto podnosite prijedlog za objedinjavanje vlasničkih udjela. Prijedloge za ove gore navedene postupke dižete u gruntovnici besplatno. Naknada za rješavanje spajanja udjela i ispravak imena vam je 100 kn (50 kn po prijedlogu), a podatke za uplatu ćete dobiti isto u gruntovnici Citiraj
Matko1999 odgovoreno: 26. rujan 2021. odgovoreno: 26. rujan 2021. Hvala na odgovoru. Dali se sve to može obaviti i kod javnog bilježnika? Citiraj
Miran89 odgovoreno: 26. rujan 2021. odgovoreno: 26. rujan 2021. Ne znam može li se to kod bilježnika. Javit će se valjda netko tko zna može ili ne Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.