Jump to content

Ovršna rješenja za tzv. ugovorne kazne


anonimno

Preporučene objave

Ja imam slično iskustvo. Ugovorna kazna je 100 kn. Poslali su mi opomenu. Troškovi opomene su 30 kn.

Pretpostavljam da je slijedeći korak njihov prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojene isprave, te da će sud donijeti rješenje o ovrsi. Kad isto dobijem istaći ću u prigovor. A onda idemo u parnicu. I to zbog 130 kn. Ima tu argumenata na mojoj strani.

Usput pročitao sam taj članak. Mislim da svojedobno Ustavni sud nije ukinio cijelu Odluku...Da skratim: isticanje parkirne karte nije novčana obveza pa se zbog neispunjenja može tražiti plaćanje ugovorne kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"isticanje parkirne karte" Da, na to se vade. Kažu da ne traže ugovornu kaznu jer ti nisi platio nego jer nisi istaknuo kartu za parkiranje na vidljivo mjesto. Međutim, zakoni služe da se tumače, pa kažem, da bih došao u posjed karte, prije toga moram ispuniti određenu obvezu, a to je plaćanje!! Znači, postoji Uvjet! za dobivanje karte, a taj uvjet je plaćanje. Pa opet kažem, ovdje se radi o novčanoj činidbi na koju nije dozvoljena Ugovrna kazna, jer imaju pravo na zatezne kamate.

Odluka Ustavnog suda, usudit ću se reći, je čudna! Ne ulazim u sistem lobija i slično..

 

Nadalje, imam praksu sa sudovima vezano za ta parkiranja i mogu samo reći, da suci vrlo različito presuđuju. Sve zavisi na kojem je sudu predmet i kod kojeg suca. Nažalost.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija