Jump to content

Štand na šetnici - da li je to izdvojeni pogon ili ne ?


Loki22

Preporučene objave

Dakle

Imam otvoren obrt sa poslovnim prostorom na istoj adresi gdje je sjedište obrta. Dobio sam odobrenje od grada za postavljanje pokretnog štanda na XY lokaciji za rad u sezoni 2017. Kako se radi o šetnici pa sama lokacija nema ni adresu već na odobrenju stoji samo područje XY na kojem smijem raditi.

Moje pitanje je, da li taj pokretni štand se podrazumjeva kao poslovni prostor ? Zašto to pitam, zato jer bio onda pretpostavljam morao u obrtnici prijaviti izdvojeni pogon ? Samim time i imati poslovođu no u realnosti ja radim sav posao (jutarnja smjena u trenutnom poslovnom prostoru, popodnevna na štandu). Nitko mi nemože dati konkretan odgovor. Ako je suditi po trenutnim obrtnicima koje poznajem, koji imaju i po 2 ili tri štanda na istoj lokaciji a u obrtnicama nemaju izdvojene pogone, no nisu do sad imali nikakvih poreznih niti inspecijskih nadzora pa sa sigurnošću nemogu reći da su u pravu ili su u prekršaju. Molim pomoć

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Daklem, imate npr. pekarski obrt sa sjedištem u Splitu, izdvojeni pogon-mlin u Solinu i izdvojeni pogon-prodavnicu pekarskih proizvoda u Trogiru.

 

Dakle, koliko sam shvatio a molio bih da me ispravite ako griješim, sjedište obrta podrazumjeva općinu/grad ? Dakle, u mom slučaju štand se nalazi u istom gradu/općini, to se nepodrazumjeva kao izdvojeni pogon ?

 

Ažurirano

 

Mislim da mi je jasan odgovor, hvala ! No sad mi to nameće drugo pitanje. Da li se štand (prodaja na tržnici, šetnici i sl.) podrazumjeva kao poslovni prostor. Pitam ovo jer moram iskonfigurirati fiskal kasu - prijaviti poslovne prostore. Dakle, jedan poslovni prostor imam - stambeni sa svojom adresom. Također imam dozvolu za postavljanje štanda na šetnicu, koja nema brojeva ??? Hvala puno !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitam ovo jer moram iskonfigurirati fiskal kasu - prijaviti poslovne prostore.

 

Ovo je svakako pitanje za knjigovodstveni servis ili onoga tko je vlasnik sotwera, posebno što se radi o mobilnoj kasi. No, s pravne strane, svakako da račun mora sadržavati naziv obrta, OIB, adresu, poslovni prostor za koji je izdan akt od naležnog tijela itd. E sad, da li u konfiguraciju upisujete poslovni prostor gdje vam je i sjedište obrta a štand kao PM to i to (prodajno mjesto), stvarno mi nije poznatopa bi zamolio ako nekome od korisnika je, da vam pojasni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija