Jump to content

Prijetnja smrću


anonimno

Preporučene objave

Neka se žali na presudu. Nije trebao prijetiti (ako je prijetio) jer to je kazneno djelo protiv života i tijela. Ima li dokaza (možda je bilo svjedoka ili je razgovor snimljen ili postoj neki drugi dokazi koje je sud usvojio pa donio takvu presudu). Neka se žali pa ćete vidjeti. Porazgovarajte s nekim boljim odvjetnikom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, radi se o čl. 129. st. 2. Izrečena presuda - kazneni nalog - 3000 kn + 500 kn troškovi. Uložili smo prigovor i čekamo obnovu postupka tj. glavnu raspravu. Interesira me imamo li šanse da se obranimo na sudu i dobijemo oslobađajuću presudu, te na temelju čega, pošto se radi o riječi jednoga protiv riječi drugoga. Čujem da se u tim slučajevima sud priklanja oštećeniku i vjeruje njemu. Samo je u svemu idiotski što te znači svatko tko se toga sjeti može optužiti da si mu prijetio i sud mu vjeruje?! Ima li tko kakvu ideju kako se izvući iz svega i osloboditi optužbi.? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija je primila prijavu, proslijedila je državnom odvjetništvu, državno odvjetništvo općinskom sudu, općinski sud bez održavanja ikakve rasprave donio kazneni nalog - presudu (tako bar piše) da je kriv za kazneno djelo 129. st. 2. Nakon uloženog prigovora na tu presudu očekujemo zakazivanje glavne rasprave i ponovni postupak gdje bi se trebali saslušati svjedoci i dokazati ili ne da je ikom prijetio. Zato me i interesira što je najbolje napraviti? Očito nije dovoljno reći da nije prijetio nikome. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zato me i interesira što je najbolje napraviti? Očito nije dovoljno reći da nije prijetio nikome. :-(

 

čujte, on se može braniti kako hoće..stvar je u tome da li i što sud ima u svome spisu od materijalnih dokaza, zatim o oštećeniku i tome koliko će njegov iskaz biti uvjerljiv, pa potom i da li ima još kakvih svjedoka koji nešto o tome znaju, kao i što oni to znaju..

(vi već kažete "...trebali saslušati svjedoci..."..)

postoji li kakav izlist tel. poziva iz kojih se može vidjeti da je došlo do tel. kontakta/razgovora/ između njih? da li je tko bio prisutan tom razgovoru, slušao, ili neposredno nakon njega saznao za to?

što bi bio motiv za prijetnju? ima li ga? da li je bilo obostranog vrijeđanja, prijetnji?

ima tu dosta stvari na koje se može ukazivati i tražiti provjeru kako bi se dokazalo suprotno..

e, sad..

savjetovati napamet, ne volim..

mislim da bi vam svaki odvjetnik nakon uvida u spis, više mogao reći..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Situacija je slijedeća: Razgovor je tekao mobitelom, uz oštećenika je bio njegov sin koji nije čuo razgovor ali je vidio da njegov otac s nekim ne vodi prijateljski razgovor i vidno je uzrujan. Uz mog supruga u trenutku razgovora sam ja i isto tako čujem naravno samo ono što on govori. Prijetnji smrću nije bilo. Oštećenik tvrdi da jeste. Svađali se jesu. I svako tvrdi svoje... Jedno je svađati se, za to se valjda nejde u zatvor, drugo je nekome prijetiti smrću a o tome nije bilo govora i opet gdje smo? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je ova vaša..

druga strana je drugačije to sve skupa ispričala, podnijela kaznenu prijavu/stavila prijedlog za progon/, i iz te prijave, pa pored nje još i ocjenom obavljenih razgovora sa vama i sinom tog oštećenika, zaključilo se da se radi o kaznenom djelu prijetnje i pokrenuo se postupak..

ako je sve ovako kako kažete, tada će biti najvažniji utisak koji će te dvije strane ostaviti na sudu..(to je ona uvjerljivost iskazivanja..)

iako, ima tu još nešto.a to je, kako je uopće došlo do tel. razgovora, tko je koga nazvao, zašto ga je nazvao, koliko se poznaju, zašto se uopće svađaju pa potom i vrijeđaju i prijete...nešto je prethodilo svemu tome..i to će se ocjenjivati u dok. postupku..

zapetljana su ova kaz. djela prijetnje, a ima ih dosta..ispada da su svi živi isprepadani i ustrašeni...

 

niti za ovu prijetnju ako se dokaže, neće se u zatvor ići ako je izvadak iz kaz. evidencije "čist"..

ako ostane dvojbeno, znači može i ovako i onako, ide se u prilog okrivljeniku i oslobađa se optužbe..o tome zaključuje i odlučuje sud..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
Mene samo interesira zašto sud vjeruje jednom a ne drugom i kako se se nešto nedokazivo može sankcionirati i osuditi.

 

u narodu postoji jedna pogresna predodzba o "(ne)dokazivosti" necega koja uglavnom proizlazi iz holivudskih filmova. ne mora nesto biti snimljeno kamerom ili obilovati materijalnim dokazima kako bi bilo dokazivo.

 

jedan od ljepsih primjera stvarnog zivota je dokazivanje teskog ubojstva bez ikakvog materijalnog dokaza, nedavno, slucaj bulj.

 

u konkretnom primjeru postavlja se pitanje iz kojeg bi razloga ostecenik, koji iskazom tereti okrivljenika, lazno podnosio kaznenu prijavu, a zatim i lazno svjedocio na sudu. ako ne nadje neki razlog, sud nema razloga da mu ne vjeruje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija