Jump to content

Otkaz na temelju laži

thistimeagain

Preporučene objave

Dobar dan,

poznanik se našao u jednoj vrlo nepovoljnoj situaciji. Naime, krajem 4. mjeseca dao je otkaz u jednoj firmi kako bi prešao u drugu. U drugoj firmi je dobio ugovor na probni rad u trajanju od 6 mjeseci. Pošteno je obavljao svoju dužnost na novom radnom mjestu, nažalost bolje od svojih kolega. Kažem nažalost jer je radi toga dobio otkaz prošli tjedan i to bez ikakvog obrazloženja.

Nakon što je popričao sa nadređenim, potvrdilo se ono u što smo sumnjali - kolega mu je smjestio te lažima pridobio nadređene. U nadi da će nešto pozitivnog izaći iz svega, otišao je na razgovor sa glavnim čovjekom. Da skratimo priču, već su ga odjavili sa mirovinskog i svega ostalog što ide s time te ga ne žele uzeti natrag jer bi "firma izgledala neozbiljnom".

Pokvareni kolega, koji mu je smjestio, inače nije mentalno stabilan po pričama koje sam čula te je već imao problema sa državom i ima meni nepoznati broj kaznenih prijava. Ono što me ljuti jest to da su povjerovali tom kolegi bez da su dali poznaniku da se opravda ili pobije laži te su mu samo stisli otkaz, te je jako upitno hoće li pokvareni kolega biti ikako kažnjen za to.

Može li se išta poduzeti u ovom slučaju?

Dijeli na drugim stranicama

...radi toga dobio otkaz prošli tjedan i to bez ikakvog obrazloženja.

Ako je ovaj navod točan i odluka o otkazu poslodavca nije obrazložena, potrebno je pisati zahtjev za zaštitu prava poslodavcu i pozvati se na odredbu čl. 120. u vezi čl. 53. st. 4. Zakona o radu, prema kojoj svaki otkaz ugovora o radu kojeg daje poslodavac mora biti obrazložen.

To je prvi korak, a nakon toga izvjesno je preseljenje spora pred sud. Svakako pripaziti na rokove.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija