Jump to content

Odgovornost za neprovedeni trajni nalog


Stran4c

Preporučene objave

Poštovani,

 

Imam situaciju da mi je iz nekog razloga usluga koju plaćam izravnim terećenjem po računu jedan mjesec ostala neprovedena - greškom banke ili primatelja još nisam saznao jer je novca na računu bilo sasvim dovoljno. Moja je krivnja što nisam na vrijeme primjetio, riječ je o manjem iznosu. Zanima me jesam li ja dužan platili zatezne kamate nastale zbog nepravovremene uplate.

 

Primatelj će definitvno izgubiti klijenta (čak i više njih jer sam u mogućnosti za isto se pobrinuti), a možda i banka ovisno o okolnostima. Htio bi znati kako se postaviti da ne gubim vrijeme i živce na unaprijed izgubljene bitke.

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To također ovisi o kakvom se davatelju usluga radi, radi li se o obvezama koje dospijevaju mjesečno prema ugovoru, ili o jednokratnoj obvezi (ovdje očigledno teleoperater i sl.). Vjerovnik ima pravo na zakonsku zateznu kamatu radi zakašnjenja vjerovnika u plaćanju obveze, a na dužniku je da dokazuje da je do zakašnjenja došlo zbog greške vjerovnika, odnosno treće osobe.

 

Ali da ima svačega, to priznajem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija