Jump to content

Upis u dječji vrtić


ACMILAN

Preporučene objave

Poštovani,

 

dječji vrtić donio je rješenje o upisu u xy dječji vrtić. Protiv tog rješenja uložena je žalba u zakonskom roku. U Pravilniku o upisu tog dječjeg vrtića, piše: "Žalba odgađa prijem novoupisane djece". Danas sam saznala da je usprkos tome, roditeljima djece koja su na listi za upis, poslan poziv za sklapanje ugovora. Za zaprimanje žalbu imam povratnicu, odgovor nismo dobili. Nije odbačena niti je izmijenjeno rješenje. Što se po tom pitanju može učiniti? U pozivu za upis nisu se pozvali na to rješenje niti na taj natječaj koji je objavljen, no mislim da to nije važno budući da je jasno o kojem natječaju i kojem vrtiću se radi i jasno je da je upravo za taj vrtić podnesena žalba protiv tog rješenja o upisu?

Vrlo sam ljuta zbog takvog postupka te vas molim za prijedlog što mogu poduzeti.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali rok za rješavanje po žalbi nije istekao, a oni postupaju kao da nije uložena tj. usprkos svom Pravilniku o upisu i usprkos ZUP-u prema čemu se odgađaju upisi dok se po žalbi ne riješi,oni pozivaju na upis i sklapanje ugovora. Da li je moguće provesti inspekcijski nadzor, možda poslati E-mail Prosvjetnoj inspekciji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto ne.

Zakon o ustroju i djelokrugu ministarstava i...

Čl.17

Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavlja upravne i druge poslove koji se odnose na sustav predškolskog odgoja, osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja u zemlji i inozemstvu; nacionalni kurikulum; udžbenike, normative i standarde te druge uvjete za odgojno-obrazovni rad; razvitak školstva; učenički standard; inspekcijski nadzor; osnivanje i nadzor nad zakonitošću rada ustanova te osiguravanje financijskih i materijalnih uvjeta za rad u odgoju i obrazovanju; osposobljavanje djece, mladih i odraslih za stjecanje tehničkih znanja i vještina te djelatnost udruga u ovom području.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo napisala sam nekako ovako:

Poštovani,

 

Dječji vrtić XY iz Z, objavio je Obavijest o upisima djece u dječji vrtić za pedagošku godinu 2017./2018. prema kojoj je bilo moguće predati prijave u periodu od 2. do 12. svibnja 2017. godine. Ova obavijest u skladu je s Pravilnikom o upisu u dječji vrtić XY i izmjenama istoga.

Rješenje o upisima objavljeno je (kako je i navedeno u obavijesti) 29. svibnja 2017. godine te od toga dana teče rok od 15 dana za podnošenje žalbe.

Suprug i ja smo podijeli žalbu u pisanom obliku, u zakonskom roku te je potvrđen njen primitak 9. lipnja 2017. godine.

Do danas nismo dobili nikakav odgovor po pitanju iste, ali smo u saznanju (dokaz/poziv za potpisivanje ugovora u prilogu) da dječji vrtić nastavlja postupak upisa suprotno članku 26. Pravilnika o upisu u dječji vrtić XY te protivno čl. 112., st. 1. Zakona o općem upravnom postupku (NN 47/09),

Molim provedbu inspekcijskog nadzora nad dječjim vrtićem XY, posebice u pogledu poslova prosvjetne inspekcije iz čl. 11., st. 8. Zakona o prosvjetnoj inspekciji (NN 61/11 i 16/12)., naložiti otklanjanje propusta i nepravilnosti prema čl. 20., st. 7. Zakona o prosvjetnoj inspekciji (NN 61/11 i 16/12) te zabraniti daljnje provođenje upisa temeljem čl. 22., st. 7. Zakona o prosvjetnoj inspekciji (NN 61/11 i 16/12.

 

S poštovanjem,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija