Jump to content

15/16


anonimno

Preporučene objave

Savjet: to što nekretnina nije 1/1 nekla bude faktor sniženja cijene nekretnine. Ako se doista ne zna gdje je vlasnik te 15/16 kupite to i zovite procijenitelja da procijeni nekretninu na što manji iznos (to će svatko!), onda je možete uredit i opet zvati procjenitelja, ovaj puta neka što više procjeni, kupite malo parizera i konjaka :-) i... dajte objavu u narodne novine, sredstva javnog glasila i sl da želite dati novce vlasniku, da ga tražite i kasnije to koristite na sudu kao dokaz. onda mislim da treba proći 20 godina i da možete izvanparničnim postupkom po načelu dosjelosti realizirati vlasništvo i tog malog dijela (to je vrlo posebna stavka koja postoji i nelogična je jer bi vlasništvo trebalo biti nepovredivo, no budući da se ne zna vlasnik ni njegovi nasljednici, to je nešto sasvim drugo).

a sad će se okomiti kibiceri na ovaj post...

 

sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čovjeku pričate budalaštine.

 

ako kupite 15/16 onda možete isplatiti ovog od 1/16.

pokušajte saznati gdje je taj čovjek.

 

pokrenite pred općinskim sudom postupak razvrgnuca suvlasnistva na nacin da se istom izvrsi isplata za tu 1/16.

ako mu je nepoznato boravište onda se od centra za socijalnu skrb traži imenovanje staratelja koji će braniti njegova prava.

vještak će utvrditi vrijednost nekretnine te ćete biti dužni platiti na račun skrbnika taj iznos i onda postajete punopravni vlasnik.

(pravomoćno rješenje plus isplata--to se uknjižuje u zemljišnim knjigama i vi ste 1/1 vlasnik)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

onaj tko je vlasnik najmanje 9/10 može isplatiti ovoga što ima 1/10.

ovdje se radi o 1/16 dakle osnovan je prijedlog za razvrgnuce suvlasnistva isplatom.

time bi ovaj vlasnik 15/16 postao vlasnik svega u trenutku kada izvrsi isplatu, a ovaj ne moze nista jer zakon o vlasnistvu tako propisuje.

 

Ukoliko se isti ne može pronaći kada se preda prijedlog za razvrgnuce onda se trazi da sud obavijesti centar da je ovaj nepoznatog boravista te da mu se imenuje skrbnik

do toga ce i doci te ce se nakon toga postupak nastaviti.

 

i to je to

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne moze bez prepucavanja,a? obojica ste jako pametni i jako lijepi. je sad ok?

dragi postavljaču pitanja, oba odgovora su ok. međutim, ako idete na dosjelost, vlasnik 1/1 ćete postati tek za 20 godina. ako je u pitanju građevinsko zemljište, to znači da ćete ili biti blokirani 20 godina glede bilo kakve izgradnje, ili za realizaciju biti prisiljeni na parcelaciju (geometrijsku diobu) zemljišta kako bi dobili svoj dio. ako ne planirate graditi, onda vam je svejedno što suvlasnika nema nigdje, tj. još bolje jer ste uštedjeli novaca.

kupovina suvlasničkog dijela svakako je izvrstan argument za smanjenje cijene-nemojte smetnuti s uma da ćete se poprilično istrošiti da "izravnate" situaciju.

čini mi se da je najbolje kupiti 15/16, knjižiti se i pred nadležnim sudom pokrenuti izvanparnični postupak za razvrgnuće suvlasničke zajednice. stavit ćete novac na poseban račun i to je to. kao što je kolega napomenuo, imate pravo na razvrgnuće suvlasničke zajednice isplatom jer imate više od 9/10 dijelova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malo dosljednosti ne bi škodilo.

čovjeka očito ne boli iznos za tu 1/16 toliko koliko činjenica što je nema kome isplatiti, tako da

"...ako kupite 15/16 onda možete isplatiti ovog od 1/16.

pokušajte saznati gdje je taj čovjek." je glupo rečeno. kupac ne može doći do posjednika 1/16 i to je sporno, a ne iznos 1/16...

a i ovo sa centrom za socijalnu skrb ne pije mi vodu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svim vama velikim pravnicima na čelu s krokiem (studentima)!!

 

Trebali biste znati (kao pravnici) da je odredba ZV-a o razvrgnuću isplatom protuustavna (samo što se još nitko toga nije sjetio što s obzirom na kvalitetu razmišljanja nije ni čudno.......tu i tamo bljesne nekakva ideja važna razmišljanja)

i da ne duljim .......

........

....jer je petak....

....

...

(su)vlasnik s tim pišljivim idealnim dijelom svog vlasništva (koje je još uvijek njegovo vlasništvo) nalazi se de facto u položaju izvlaštenika (po sadašnjoj odredbi ZV-a) a de iure u položaju jadnika , gubitnika i VLASNIKA "ograničenog" prava vlasništva jer mu nad glavom stalno visi taj nesretni damoklov mač u obliku zahtjeva malo većeg kapitalca.......isto vlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

on dobiva trzisnu protuvrijednost u novcu.

 

a tko tebe prijeci da ne podneses prijedlog za ocjenu ustavnosti te zakonske odredbe.

vidjeti ces da ce te ustavni sud odbiti jer isto nije protuustavno.

onda bi bilo protuustavno i kada osoba koja ima vise od 95 posto dionica moze isplatom tih 5posto rijesiti se malih dionicara.

ima hrpa primjera i to je normalno i ustaljeno u drustvu i sigurno nije protuustavno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija