Jump to content

Presuda u kojoj se odbija tužbeni prijedlog sniženja alimentacije


Crni88

Preporučene objave

Dakle, tražili ste smanjenje obveze uzdržavanja iz razloga što imate drugu obvezu uzdržavanja drugog djeteta, a sud je odbio Vaš zahtjev zbog toga što je prvo dijete ustvari naraslo, njegove su se potrebe i povećale, ali sud nije povećao iznos uzdržavanja, već ga je ostavio na istoj razini, iz razloga povećanih potreba?

 

Moram priznati da mi je jasna logika kojom se sud vodio prilikom odlučivanja, ali ako sud niti jednom rečenicom nije obrazložio zašto nije prihvatio Vaš argument da tražite smanjenje uzdržavanja radi nove obveze uzdržavanja, tada imate žalbeni razlog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, odnosno bitnu povredu odredaba postupka da sud nije obrazložio sve razloge iz kojih je donio presudu kakvu je donio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Doduše,obrazložio je sud žalbu,u smislu da su se troškovi života starijeg djeteta povečali,pošto je navršio 13.g.,ali sudsku nagodbu sa bivšom za alimentaciju tog starijeg djeteta sklopili tek prije dvije godine,tako da nisu mogli troškovi života tliko narasti za dvije godine,da se odbije moj tužbeni zahtjev,napisao sam žalbu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava,jer ne može jednom sve,a drugom ništa......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija