Jump to content

Ograda ulazi u susjedovu parcelu !!!!!!!!


Zladdi

Preporučene objave

To je na moru,klasika,objekat sa 4 stana granici sa drugim objektom od 4 stana. Dodje susjed slovenac prije 9 godina ,kupi stan i sada zove geometra bez nase dozvole i mjeri po nasoj parceli. Tvrdi da malo ulazimo u njegovu stranu. Da li on sam moze svima slati zahtjev za korekturu medje ili to moraju uraditi svi vlasnici stanova. Tj. da li on sam moze traziti vanparnicki postupak za uredjenje medje bez ostalih vlasnika stanova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To bi bilo cca 30-ak cm, što može biti pogreška pri mjerenju u ovisnosti od planova i uređaja koji su korišteni pri jednom ili drugom mjerenju. Uglavnom, ako je on na svoju ruku angažirao mjernika da premjeri, to vas još uvijek ne obvezuje na ništa pa ni na pomicanje ograde. Trenutno je to čisto vaša dobra volja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"nije jasno komisija je bila prije 9 godina,pregledala sve i dala uporabnu dozvolu a nadzorni arhitekta je sve to pratio i potpisivo"

moze li mi neko na ovo pitanje odgovoriti?

 

Vidite, u postupku izdavanja uporabne dozvole vrši se tehnički pregled građevine. To ne znaći da oni koji vrše isti pregled (komisija kako ih vi zovete) mjerkaju česticu a posebno ne utvrđuju je li ograda na međi. Za to im služi jedan od dokumenata koji se prilaže zahtjevu za izdavanje uporabne dozvole a to su, izjava ovlaštenog inženjera geodezije da je građevina izgrađena u skladu sa geodetskim projektom, elaborat za evidentiranje građevine u katastru, ili izjavu ovlaštenog inženjera geodezije da je građevina smještena na čestici u skladu sa elaboratom o iskolčenju. Dakle, njihovo je da utvrde da li građevina ispunjava temeljne zahtjeve za građevinu, lokacijske uvjete te druge uvjete određene građevinskom dozvolom ili glav.projektom. Na osnovu toga izdaju uporabnu dozvolu za građevinu. Napominjem, za građevinu. Tako da na pitanje je li tko "fulao" među i kada ovisi i o onome u #7.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija