Jump to content

Naplata računa - Sjedanje na račun


anonimno

Preporučene objave

Ja radim ovrhe prema d.d. , d.O.o. i obrtima za moje poduzeće. Prema nalogu odvjetnika svaki neplaćeni račun treba ispistai u 4 primjerka te ih potpisati i pečatirari. Potrebno je uz to priložiti punomoć ovlaštene osobe , izvod sa JRR-a o otvorenim računima te izvadak iz registra obrta ili trgovačkog suda . Ito je to . Nakon toga sve je na Trgovačkom sudu i u slučaju dobivenog postupka ovrhe tužena strana mora imati novca na računima da biste se vi mogli naplatiti . Nadam se da sam pomogln!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s Cvitom u dijelu za račune, koji moraju biti u tolikom broju primjeraka, punomoć ukoliko vam odvjetnik piše prijedlog za ovrhu, sam prijedlog za ovrhu u isto toliko primjeraka, ali ne trebaju vam izvodi iz registra ili otvorene stavke.

Nadalje, ne slažem se da ide na Trgovački sud, jer po izmjenama i dopunama Ovršnog zakona, takav prijedlog za ovrhu, dakle na temelju vjerodostojne isprave, podnosi se javnom bilježniku. Tek ako ovršenik uloži prigovor, ide se na parnicu na Trgovački sud.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da se još dopunim... Ako ovršenik ne stavi prigovor, javni bilježnik će ovjeriti rješenje o ovrsi klauzulom pravomoćnosti i vratiti ga vama, ili odvjetniku ukoliko vas zastupa, a onda dalje se šalje u banku gdje ovršenik ima račun. U prijedlogu za ovrhu mora biti naznačen glavni račun dužnika i vaš račun gdje da vam se prebace novci.

Ako je račun u blokadi, možete mijenjati predmet ovrhe pa ići na pokretnine ili sl.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što je već navedeno, treba vam prijedlog za ovrhu u 4 primjerka (četvrti ostaje vama na koju vam JB lupi žig da je primio), treba vam račun u 4 primjerka, koji mora biti ovjeren, ako idete kod ovjetnika, i njegova punomoć (ali to vas ne treba opterećivati, ako date njemu on će vam sve srediti i reći) i na kraju, kad predate sve JB on će vam još ispostaviti svoj račun za naknadu njegovih troškova koji plaćate JB, ali vam se naknađuje od ovršenika, ali to morate navesti u prijedlogu za ovrhu da tražite i troškove postupka.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija