Jump to content

Podignuta optuznica


Marcelavis

Preporučene objave

Molim da mi netko odgovori...

Suprug mi je u istraznom zbog prijetnji.Bila sam na saslusanju kao ostecenica(bio je i on prisutan doveden iz istraznog )...!U sudnici je bila sudkinja..drzavna odvjetnica i njegov odvjetnik...nakon saslusanja nakon tjedan dana drzavna odvjetnica mi je poslala dopis da su podigli optuznicu protiv.××××× zbog kd prijetna!I da je zatrazila produzenje istraznog!

Sto to sada znaci? Uskoro mu prolazi 30 dana sto je dobio odmah pri uhicenju? Dali ce mu produziti istrazni? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da se radilo o dokaznom ročištu obzirom navodite kako je optužnica tek naknadno podignuta, a ispitivanje je vršeno pred sucem.

Optužnica sada prolazi kontrolu optužnog vijeća, a koje će ujedno odlučivati i o produljenju istražnog zatvora, čije produljenje ovisi o tome postoje li i dalje ili ne osnove zbog kojih je određen. Najvjerojatnije je određen po osnovi koluzijske i iteracijske opasnosti, što znači zbog opasnosti u smislu utjecaja na svjedoke (vas) i sam tijek postupke te zbog opasnosti da će djelo ponoviti ili počiniti teže djelo.

Smatram (iako je nezahvalno prognozirati na blef, bez uvida u spis) da je osnova koluzijske opasnosti prošla obzirom ste dala iskaz, ali ostaje iteracijska opasnost, glede čega postoji šansa i da se produlji istražni zatvor, ali i da se zamijeni mjerama opreza. Sve vam zavisi o detaljima slučaja i prošlom ponašanju okrivljenog, a te podatke nemam, pa ne mogu ni dati konkretnije mišljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo mu je vec ponavljano isto djelo.ali ovaj puta malo zesce jer je odmah uhicen.Na pitanje sudkinje dali se bojim za svoj zivot nakon ovoga? Odgovorila sam da ..naravno da se bojim.Da mi nije svejedno setati gradom samoj....

Dali se za produzenje istraznog mira odluciti dok je on jos sada u istraznom, jer za 11 dana mu prolazi ovih 30 dana sto je dobio pri uhicenju.A dopis od drzavne odvjetnice sam dobila prije 5 dana..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija