Jump to content

tumačenje zakona o ovrsi kod alimentacije


r.i.c.

Preporučene objave

molila bi da mi netko ovo protumači-jer ja vidim da je ukoliko se zadnji dio rečenice "Izuzeto" tumači kao izuzeto od ovrhe - POTPUNO JE MATEMATIČKI ISTO KOLIKA PLAĆA GOD BILA ISPADA DA TI OSTANE 1/4 PLAĆE?

Ako se ovrha provodi radi prisilne naplate novčanih svota za uzdržavanje djeteta na plaći ovršenika koja je jednaka ili veća od 5.664,00 kn, od ovrhe je i nadalje izuzeta svota od 1/4 prosječne neto plaće (5.664,00 kn), odnosno izuzeta je svota od 1.416,00 kn, dok odredbom čl. 21. navedenog zakona određeno kako se ovršeniku koji prima neto plaću koja je manja od 5.664,00 kn izuzima svota od 1/4 njegove neto plaće (ovršenika).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nešto ste krivo shvatili! U izmjenama zakona stoji da se od ovrhe izuzima 3/4 neto plaće AKO je taj iznos MANJI od 3/4 prosječne neto plaće u RH za prethodnu godinu (5664,00 kn)! Ukoliko je iznos veći, a to su sve plaće veće od cca 5100 kn, maksimalni iznos koji se može uplatiti na zaštićeni račun je 3795,00 kn! U stvari pozitivnog efekta ove odredbe nema za sve čija je plaća veća od 5100 kn jer sve preko toga ide na nezaštićeni račun!:cuga: 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija