Jump to content

Inspektori pod utjecajem alkohola


Ivan1235

Preporučene objave

Prije 6 sati , Ivan1235 je napisao:

Znaci ovakva je situacija. Inspektori su išli obavili pretres kuce da se nađu dokazi potrebni za pocinjeno djelo. Na putu za pretres stali su u kafiću i popili radler. Smiju li oni biti pod utjecajem alkohola i dali bi se slucaj odbacio ak se tako dokaze?

Ne bi se odbacio. Detalje o policijskom pravilniku i praksi ti može pojasniti kolega drot13.

I ne bih preporučio da se ide tim putem. Da su inspektori popili po dva prava piva, još nekako. Ovako će to izgledati kao maliciozno inaćenje, a ne želiš se dodatno zamjeriti inspektorima.

 

Radler ima oko 2% alkohola. 'Bezalkoholno' povo ima u prosjeku između 0,4 i 0,8%. Mnogi 100% prirodni voćni sokovi imaju malu količinu alkohola. Mnogi drugi proizvodi sadrže alkohol. Odrasli muškarac (od 80+ kila koji inače ima naviku izvan službe popiti pivu ili gemišt-navikao na alkohol) sat nakon konzumacije radlera teško da bi na Dregeru napuhao mnogo više od 0,1 promil. Više napušeš ujutro nakon večernje zabave na kojoj si popio 'čašu više'.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što su popili Radler nema baš nikakvog utjecaja na tu radnju i samo zbog toga nema šanse da optužba bude odbačena. Čak i da su bili pijani "ko letve" optužba ne bi bila automatski odbačena.

Njihova eventualna alkoholiziranost bi mogla biti disciplinski prekršaj, pa će se to provjeriti, ako ćeš se na to žaliti (možeš se žaliti odvojeno od ovog postupka zbog kojeg je bila pretraga), ali ako se nisi žalio odmah, ako nije bilo nikakvih posljedica i sl., neće biti nekog rezultata...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za pretragu doma bitne su tri stvari -

1. da joj nazoči vlasnik/posjednik doma ili osoba koju on/a odredi,

2. da se vlasnika/posjednika obavijesti o pravu na branitelja da prisustvuje pretrazi te da se o tome decidirano izjasni, i

3. da pretrazi prisustvuju dva punoljetna građanina kao tzv. solenitetni svjedoci, koji moraju tijekom cijele pretrage biti nazočni (a ne kao što se, nažalost, znade desiti da sjede u jednoj prostoriji, dok se pregledavaju ostale).

Ostalo je sekundarno, ali jasno da, su ljudi koji vrše pretragu u teško alkoholiziranom stanju, bi se to moglo isticati. Radler na ovim vrućinama bogami nije nikakvo teško alkoholizirano stanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija