Jump to content

Pad sa skutera - prometna nesreća


dara068

Preporučene objave

Bok!

Prije neki dan pala sam sa skutera, proklizio je prilikom kočenja na semaforu. Zvala sam hitnu, imam ozljede, policija je napisala da će podnijeti prekršajnu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće, alkotest je bio 0,0. Nisam nikog drugog ozlijedila niti je bilo materijalne štete.  Koliku kaznu bih mogla dobiti i hoću li imat pravo žalbe? Novi sam vozač, nemam nikakvih prekršaja općenito od prije.

uređeno: od dara068
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija može podnijeti prekršajnu prijavu koja ide na sud, pa bi morala ići, ali je vjerojatnije da će ti izdati prekršajni nalog. Na njega ćeš se žaliti, pa će konačnu presudu donijeti sud, ali će o sadržaju tvoje žalbe ovisiti hoće li te zvati. Npr., ako priznaješ prekršaj i moliš ublažavanje kazne, najvjerojatnije te neće zvati, nego će odlučiti na temelju pisane žalbe. Ako ćeš negirati prekršaj, vjerojatnije je da će te zvati, ali u tom slučaju možeš poslati pisanu obranu, pa opet nećeš morati osobno tamo ići.

Kako si se mislila žaliti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što kaže sivko, mislim da nemaš što negirati. Vozila si i pala, nema tu neke znanosti, a za to se uvijek tuži za neprilagođenu brzinu (opći pojam koji pokriva svašta).

Možeš negirati, tražiti vještačenja, navoditi da je bilo ulja/šljunka na kolniku, ali pitanje je što će sud dozvoliti, a ako te osudi (vjerojatno svejedno hoće), onda plaćaš i sve troškove.

Uglavnom, priznanjem i kajanjem ćeš si sigurno ublažiti kaznu, pa čak i značajno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Ne znam da li ce vam pomoci jer je proteklo dosta vremena od kad je moja supruga dobila kaznu za prekoracenje brzine. Pretjecala je traktor po pasjoj vrucini sa 71km/h kako je izmjerio dopler. 70km/h je bila dozvoljena brzina prije znaka ograničenja od 50Km/h. Dakle preticanje je zavrsila neposredno prije znaka od 50Km/h. Otisao sam na uvidjaj na lice mjesta i sve izmjerio. Trazili smo suocavanje i policajac nije dosao na suocavanje.  Jedino sto sam uspio cuti od sudca je da je "priznanje krivnje" to sto je supruga potpisala zapisnik. Onda me istjerao van tako da mu nisam ni uspio reci da mjerenje (kontrola brzine) dopplerom se ne priznaje za udaljenosti manje od 400m. On je u rjesenju napisao da je ubjeđen da ce ona ponovit prekrsaj (iako je to bio prvi i svi je zekaju kako sporo vozi)  i odrapio je max. kaznu. Mene je to sve toliko razljutilo da sam se zalio dalje i otislo je u zastaru. Upute sam nasao na Legalisu. Medjutim nedugo nakon toga zastarni rok su sa 2 godine produzili na 4. Kako je sada ne znam. Tako da bi vam ta opcija bila jednaka igranju lota. Žalite se samo ako imate osnova za zalbu, a koliko mi se cini da nemate jer imate dugi trag kočenja i pali ste. Dakle neprimjerena brzina + nepoštivanje razmaka izmedju vozila.

Imam premalo podataka da bih vam mogao nesto drugo savjetovati osim sto su vam vec savjetovali. Ostaje vam nadati se da ce sudac/sutkinja imati razumjevanja za vasu situaciju. Ako dobijete par tisuca kuna ne znam da li je uputno traziti da vam pretvore to u rad za opce dobro jer vam je to udar na budzet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija