Jump to content

Porezno rješenje o u predmetu utvrđivanja poreza na dohodak od imovine


tile1

Preporučene objave

Poštovani,

predala sam područnoj poreznoj upravi ugovor o najmu (sa slobodno ugovorenom najamninom) kao stanodavka. U ugovoru je naveden iznos mjesečne najamnine i to kako slijedi: "Ugovorne strane ugovaraju najamninu u iznosu od 1,000 kuna s iznimkom za mjesece prosinac 2017., siječanj i veljaču 2018. za koje je ugovorena najamnina u iznosu od 800,00 kuna...".

Na kućnu je adresu stiglo porezno rješenje u kojem stoji da od "1.8. 2017. do 31. 7, 2018.  ukupna mjesečna najamnina iznosi 1000,00 kuna" i da sam na temelju toga dužna platiti 95 kuna poreza mjesečno. Dakle buni me što nisu čitali da nije ista najamnina unutar razdoblja na koje je ugovor sklopljen, odnosno, da je tri mjeseca unutar toga razdoblja najamnina manja. Išla sam pitati službenika i kao odgovor sam dobila odgovor da donijeti aneks ugovora prije tih mjeseci u kojima je niža stanarina jer  da članak ugovora koji sam vam citirala oni ne mogu unijeti u porezno rješenje. Laik sam, ali mi to ne zvuči normalno. Molim mišljenje - da pišem žalbu ili sam ja pogriješila u sastavljanju ugovora. 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija