Jump to content

Tko smije preuzimati poštu - javnopravno tijelo drugom javnopravnom tijelu


february

Preporučene objave

Poštovani,

za mjesec dana idem na GO i biti ću izvan Europe. Radim u jednom ministarstvu i sudjelujem kao svjedok na sudu povremeno, vezano uz posao. Znam da je praksa kod nas da pisarnica zaprimi poziv za službenu osobu koja je pozvana. Bez obzira da li je navedeno na kuverti da je to za Marka Markića ili samo piše naziv tijela. Mene brine što ako ja dobijem taj neki poziv na sud, pisarnica ga preuzme, dakle potpiše primitak i onda se ja ne mogu odazvati jer me nema ni blizu? Odnosno - smije li uopće itko preuzimati poštu ako je navedeno igdje na kuverti da je za Marka Markića? Zatim, moraju li odgovoriti sudu da sam odsutan ili moraju mene zvati da se vratim (što je, ne moram niti reći, dodatni trošak od par tisuća kuna za drugu kartu itd.)

Ja nisam niti rekao ikome da me neće biti u Hrvatskoj. Ne znam učiniti to ili ne. Međuljudski odnosi su na toj razini da se bojim da bi me onda i bespotrebno zvali da se vratim prije sa godišnjeg.

P.S. Čitao ZUP puno puta, no ne vidim da je igdje ovakvo nešto objašnjeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče policije, takva  dostava (čl. 89. Zakona o općem upravnom postupku, čl. 149. Zakona o prekršajima...) je regulirana na način da se sve uručuje preko rukovoditelja, a u praksi oni odgovaraju dopisom je li pismeno uručeno ili je službenik trenutno nedostupan (godišnji, bolovanja, službeni put...).

Znači, oni to svejedno moraju preuzeti, ali su dužni obavijestiti sud ako nećeš moći doći.

Ako to i ne naprave, službenik je opravdano spriječen u dolasku i nema posljedica.

 

Tvoje radno mjesto ne spada u te navedene u tom čl.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"(1) Osobi na službi u oružanim snagama ili policiji, osobi u kopnenom, riječnom, pomorskom i zračnom prometu, osobi koja je lišena slobode ili joj je na drugi način ograničeno kretanje, dostava se može obaviti preko zapovjedništva, uprave, drugih službenih tijela, odnosno pravne osobe u kojima je zaposlena ili u kojima se nalazi."

"(1) Vojnim osobama, pripadnicima redarstvene vlasti i pripadnicima pravosudne policije poziv i drugi dopisi se dostavljaju, osim na način predviđen ovim Zakonom, i preko njihova zapovjedništva, odnosno neposrednog zapovjednika."

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , february je napisao:

za mjesec dana idem na GO i biti ću izvan Europe. Radim u jednom ministarstvu i sudjelujem kao svjedok na sudu povremeno, vezano uz posao. Znam da je praksa kod nas da pisarnica zaprimi poziv za službenu osobu koja je pozvana. 

Ja nisam niti rekao ikome da me neće biti u Hrvatskoj.

Javi u pisarnicu i šefu da si van zemlje od tog do tog datuma i gotovo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija