Jump to content

Dokaz o poslanoj žalbi na ovrhu od prije 8 godina


smokvinlist

Preporučene objave

Jedno kratko pitanje. Nedavno sam od suda dobio zaključak u kojem se od mene traži da im dostavim dokaz o poslanoj žalbi iz 2009. godine.

Naime, kažu da u spisu postoji žalba (ovaj zaključak sam dobio nedavno, ovrha i žaba na ovrhu je iz 2009.) i da se iz prijemnog štambilja suda vidi da je ista poslana preporučeno, no u spisu nema koverte iz koje se vidi datum kad je žalba poslana pa sada mene traže da im pošaljem potvrdu o preporučenoj pošiljci iz 2009. da se vidi da sam žalbu podnio na vrijeme.

Može li sud to tako tražiti i može li se od mene očekivati da imam potvrdu, u ovom slučaju papirić iz pošte, o pošiljici koju sam predao prije 8 godina?

Mislim, ako oni mogu izgubiti kovertu na kojoj je bio datum kad je žalba poslana, kako mogu od mene očekivati da čuvam papirić star 8 godina?!

Naravno, kako je ovo zaključak, po Ovršnog zakonu članak 11. stavak 5. nemam pravu na žalbu na ovaj zaključak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 22 sati , smokvinlist je napisao:

pa sada mene traže da im pošaljem potvrdu o preporučenoj pošiljci iz 2009. da se vidi da sam žalbu podnio na vrijeme.

nikakvog smisla da od vas traže dokaz,budući da svaki podnesak sudu(osobnom predajom ili putem pošte)mora proći pisarnicu koja zavodi kad je podnesak upućen(predaja pošti) i zaprimljen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 23 minuta, Matrix je napisao:

nikakvog smisla da od vas traže dokaz,budući da svaki podnesak sudu(osobnom predajom ili putem pošte)mora proći pisarnicu koja zavodi kad je podnesak upućen(predaja pošti) i zaprimljen.

A i ja sam tako mislio, no eto, citiram tocno zakljucak

"Poziva se ovrsenik da u roku 8 dana u spis dostavi dokaz o pravovremenom dostavljanju zalbe podnesene protiv rjesenja .... tj. potvrdu o predaji navedene zalbe preporuceno na postu, s ozbirom da je taj nacin dostave zalbe sudu vidljiv iz prijamnog stambilja suda, no uz zalbu u spisu ne prilezi omotnica sa vidljivim datumom stavljanja zalbe preporuceno na postu"

Kako ima odgovoriti na ovo uopce kad nemam pravo na zalbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 11 minuta, Matrix je napisao:

vrijedi probati vidjeti sa referentom na pisarnici preko poslovnog broja predmeta,

Ok. Thx. Budem pokusao vidjeti da li se moze doci do te  informacije. Zbilja su cudni. Bas me zanima sto ce biti ako ne uspijem doci. Pretpostavljam da ce donijeti zakljucak kako zalba nije podnesene pravovremeno i da ovrha vrijedi sto bi onda u ovih 8 godina mogle biti lijepe kamate (Hanzekovic -> HRT).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija