Jump to content

nosači zvuka


anonimno

Preporučene objave

U nalogu se navodi da su od strane policije prikupljeni podaci koji upućuju na osnovanost sumnje da su počinjena kaznena djela nedozvoljene uporabe autorskog djela (čl. 230 KZ i čl. 231) povreda prava proizvoditelja zvučne snimke, jer se osnovano sumnja da se s hard diska pušta glazba nasnimljena s nelegalnih nosača zvuka. Zapljenjena 2 laptopa, od kojih jedan privatni bez legalnih windosa.

Molim savjet ako je netko imao takav slučaj, šta mi je činiti da si pomognem?

hvala

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što mislite pod tim "u nalogu"..?

da li ste dobili presudu kojom se izdaje kazneni nalog? ili ste dobili optužni prijedlog? ili još ništa niste dobili od suda već se radi tek o krim. obradi?

onda možemo dalje...

 

(u pravilu ide kazneni postupak, laptopi se oduzimaju, slijedi sankcija ovisno o dosadašnjim podacima o osuđivanosti)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretraga je obavljena bez naloga od strane predstavnika Hrvatske diskografske udruge, Državnog inspektorata i policije, sve bez naloga, samo riječi.Tek smo dva dana kasnije pozvani na razgovor u policiju gdje nam je predan nalog (od županijskog suba u Bj.) za pregled prijenosnih računala koji će izvršiti policijski službenici i Hdu.

Laptopi su privatno vlasništvo, a oni su ga oduzeli od DJ, naveli su njegovo ime, bez pitanja čiji su. Ne znam šta po tom pitanju kaže zakon?

Pretraga i pregled je započet bez odgovorne osobe, dok sam ja došla oni su već imali napisan izvještaj. Oduzeli su računala bez pitanja o porijeklu glazbe, a tvrde da je glazba ilegalna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija