Jump to content

Smetanje posjeda presuda kriv izvođač a ne investitor


omis25

Preporučene objave

Poštovanje želio bih da pitam da li ima itko iskustva sa ovakvim slučajevima. Tuženi su muž i žena, tuženica je suvlasnici koja je napravili smetanje posjeda i na presudi tužitelj je dobio dio parnice tuženik mora da ukloni smetanju posjeda i platit troškove a da tužitelj moraju platit tuženici odštetu jer nije dokazano da je ona izvodila ili nalaga smetnju. U iskazu tuženice ona kaža da bi ona i prije to napravila ali nije mogla zbog drugih okolnosti i da je tuženik njome rekao da će on to napravit sada. 

Problem ovdje je tuženik ne radi i tuženici su kao da su ovu parnicu dobili oni neće uklonit smetnju jer more imat ovrhu ali na šta kada nema ništa a tuženica radi.

Ovdje ispada da tuženikov odvjetnike je zastupao njih posebno šta je neistina izgleda da je tako i naš odvjetnik tribao isto napravit jer je zastupao mene i sestru.

I žali smo se isto kao oni na županskom sudu i preko e predmet sam dobio promjenu na spisu da je žalbu odbijena kao neosnovana. Ova smetnja se napravila sredina 2013 odluka gotova sredinu 2017 poslano županskom sudu prije 3 sedmice i već presuda donesena njihovo žalbu sam očekivao da će bit odbačena ali ne naša jer je ona investitor ona je mogla reć prekinite tužbu prije ikakvih troškova a ja ću uklonit tu smetnju i troškovi su veliki došli kako sam rekao više su oni dobili nego tuženici jer ja imam novca i imovine tako da se na mene brzo ovrha more napravit. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ja sam tuzitelj i posto nisam bio tu kada se smetanja desila odvjetnik je tuzio drugog suvlasnika I njenog muza nema drugih ludaka ko bi to mogao napravit. I na sudu oni su pokusali branit da je smetnja napravljena puno prije i da je rok od 30 dana isteka ali ima glupe svjedoke koji su zlo ko oni pa su sve zajabali slabo su bili nauceni pobrkali su posto nitko nije bio kada se smetnja napravila. I njegova zena je rekla da je ona znala za tu smetnju i da bi ona to napravili prije to su van svi bolesnici. Najvise me ljuti sta njen odvjetnik je zastupao oba dvoje i ja moram platit njome 2500 kune a njen muz mora uklonit smetnju i platit 7000 kuna ali on to nece uklonit i nemores mu nista jer nema nista mozda ima koju zemlju 1/1 na drugom mjestu i neznam da li se na to more bit ovrha. Ta opcinska sutkinja je morala dat jos jednu presudu gdje ja imam protiv nje i ona sada na bolovanju sve mi smrdi.

 

Ne cudim se odluke suda kada citam ovu odluku od Hrvatincica 2011 odkazala komanda a sada onesvjestio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 37 minuta, omis25 je napisao:

ali on to nece uklonit

Pa zna se onda kako dalje,prinudno izvršenje odluke suda,ovrha na vaš prijedlog.

 

Prije 39 minuta, omis25 je napisao:

Ta opcinska sutkinja je morala dat jos jednu presudu gdje ja imam protiv nje

nije morala ako niste dokazali da je počinila čin smetanja posjeda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala

Ja nisam pravnik ako se tako cita zakon uredu jer njen muz je pocinitelj to nema dvojbe to je i priznao na sudu. Samo me najvise smeta da ja moram platit 2500 kune a njen odvjetnik zastupa njih zajedno. Da je pola toga nisam zadovoljan ali mogu prihvatit jer je moj odvjetnik toliko meni naplatio.

 

to je dobro znat da ja mogu dat predlog jer sud  sugurno nebi znao da on ima zemlju 1/1 jer nema oib broja. Sada moramo cekat da dode sa bolovanje da bude pravomocna presuda sada ko zna kada to more bit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 24 minuta, omis25 je napisao:

Samo me najvise smeta da ja moram platit 2500 kune

Nažalost u odnosu na dotičnu gospođu Vaš tužbeni zahtjev je odbijen kao neosnovan,pa samim tim ste u obvezi nadoknaditi joj prouzročene parnične troškove koje je valjano dokazala pred sudom.

 

Prije 24 minuta, omis25 je napisao:

Sada moramo cekat da dode sa bolovanje da bude pravomocna presuda

Nevidim razloga da se čeka,obzirom da ista ima odvjetnika koji je zastupao tijekom postupka.

 

Prije 24 minuta, omis25 je napisao:

jer sud  sugurno nebi znao da on ima zemlju 1/1 j

Znao ili neznao sud neće poduzimati ništa bez vašeg prijedloga za ovrhu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnik je rekao da jos nista nije dobio od suda prema vama tuzenica bi vec mogla skinit novac preko banke ali dosada nista nije skinuto meni nije problem platit ali necu platit dok nedobijem od odvjetnika da moram platim zato sam mislio da mora sutkinja doc sa bolovanju da napravi pravomocno.

Sada sam pogledao na e predmet i pise dopis je stigao na opcinski sud 4.10 da je zalba neosnovana ali jos stoji da je neprovomocno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 34 minuta, omis25 je napisao:

sutkinja doc sa bolovanju

Niste bili napisali da je sutkinja na bolovanju,pa sam mislio da se radi o tuženici,no nebitno sad.

 

Prije 36 minuta, omis25 je napisao:

na e predmet i pise dopis je stigao na opcinski sud 4.10 da je zalba neosnovana

Ona je pravomoćna sa danom donošenja odluke u drugom stupnju kojom se žalba odbija i potvrđuje prvostupanjska odluka,no jasno da se čeka dostava odluke strankama u postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
prije 1 sat , Luckymy je napisao:

on ga ne da, tvrdi da je njegovo

Po kojem osnovu je njegovo,što tvrdi?

 

prije 1 sat , Luckymy je napisao:

te me tuzio za smetnju posjeda? 

Ako ste ga smetali u posjedu,velika je vjerovatnoća da će uspjeti u sporu po pitanju zaštite posjeda,no to nikako samo po sebi ne znači da je on kako tvrdi vlasnik.

Više ovdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dao sam mu da se sluzi dok ne budem ogradivao svoje, znamo gdje je meda i meda nije problem, nego je problem sada jer susjed tvrdi da sada taj dio stekao koristenje. Nevjerovatno mi je da ja sada moram na sud ici za svoje i zato jer sam svoje volje dao iz dobre namjere i jos trpim napade fizicke i prijetnje. Zakazan je vec izlazak sud.vjestaka pa ne znam sto me ceka jos i da li odmah poslije mogu kakvu vlasnicku tuzbu dignuti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija