Jump to content

Preknjižba unutar državnih resora


anonimno

Preporučene objave

Interesira me zna li netko da li se može učiniti preknjižba duga koje nam kao tvrtki duguje Hrvatski zavod za zapošljavanje na konto duga koji mi imamo prema Poreznoj upravi ? Koliko ja znam i jedno i drugo je pod paskom Države i sve se veže uz državni proračun ali ne znam da li je takva radnja moguća. Molim pomoć u rješenje ove dileme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam dobro shvatila, vi biste "prebili" svoja otraživanja i obveze od dva subjekta pod "državnom kapom", ali samo računovodtsveno. Mislim da to ne možete, jer se radi o dvije različite pravne osobe, s dva različita računa, MBS-a i ostalim elementima . Postoji mogućnost cesije. Naravno u postupku propisanom zakonom, te bi PU bi od HZZ preuzela vaš dug, na ime svojih potraživanja koja ima od vas.

Uostalom, računovodstvo vam se mora temeljiti na vjerodostojnim ispravama - a te ćete imati samo ako dobite potpise na ugovorima i izjavama za cesiju. Tek tada smijete knjižiti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko vidim odlično se snalazite u tim stvarima koja sam objasnila, dobro ste shvatili šta želim učiniti. Naime Hrvatski zavod za zapošljavanje mi duguje na temelju subvencija za zapošljavanje branitelja već skoro godinu dana, iznos uopće nije mali, a budući da imamo dug prema poreznoj upravi mislila sam da bi tako možda riješila priblem. Dakako da me ne interesira nikakva duga opcija prebacivanja novca nego tako kako ste i rekli i imam sve dokumente o tome jedino ne znam odakle krenuti od HZZZ ili od PU. Taj slučaj moram okončati jer mi se od njega diže kosa na glavi. Hvala na suradnji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija