Jump to content

Privodjenje na sud - da, ali u kojem slucaju?


anonimno

Preporučene objave

Prije gotovo dvije godine dobio sam kaznu za parkiranje (u cudnim okolnostima), koju nisam bio platio. Sve ovo vrijeme nista i zatim prije mjesec dana dolazi nalog prekrsajnog suda koji sam uredno podigao i na njega ulozio prigovor.

 

Nikakav poziv nisam dobio za raspravu, vec dolazi po mene policija i kaze mi da imaju nalog za privodjenje, odnosno da se mogu i sam javiti na sud ako ne zelim da me oni voze u sluzbenom autu (kao, izaci ce mi u susret).

 

Nista mi nije jasno, ali opet regularno odlazim na sud i tamo mi sutkinja objasnjava da je poslala po mene policiju da joj predmet ne ode u zastaru. Zar sam ja kriv sto im je trebalo skoro dvije godine da donesu rjesenje?

 

Dakle, da li sutkinja ima pravo slati po mene policiju, tako da cijelo susjedstvo promatra, komentira i izmislja razne price, prije nego posalje poziv redovnim putem. Ponavljam, nisam izbjegavao urucenje nikakvog poziva niti na bilo koji drugi nacin utjecao na odugovlacenje postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nevjerovatno kako se bore da zajebu malog čovjeka za par stotina kuna,ja vas pitam a kako naplatiti potraživanja od njih kad oni izgube sud ,moje gorivo ,moje vrijeme provedeno na sudu.Volio bih pročitati tu knjigu gdje piše da ona ima pravo poslati muriju po nekoga ako se odazvao pozivu .Njezina je greška šta to ide u zastaru ,a ne tvoja.Sudstvo funkcionira ali u pogrešnom smjeru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li postoji clanak zakona (prekrs. ili nekog drugog) koji regulira slucajeve u kojima sudac ima pravo poslati policiju po mene?

 

 

1- ako se ne odazoves pozivu i

 

2- ako izbjegavas (na bilo koji nacin) primitak poziva, pa ti se zbog toga isti ne moze uruciti.

 

dovodjenje sudac mora narediti pismeno, a tamo mora biti naveden i razlog zbog kojeg se to cini

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1- ako se ne odazoves pozivu i 2- ako izbjegavas (na bilo koji nacin) primitak poziva, pa ti se zbog toga isti ne moze uruciti. dovodjenje sudac mora narediti pismeno, a tamo mora biti naveden i razlog zbog kojeg se to cini

 

Obzirom da nisam napravio niti 1 niti 2, sudac je prekrsio sto? Neki zakon (koji), pravilnik, uredbu, ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija