Jump to content

Molim savjet u vezi poreza na nasljedstvo


Joker1

Preporučene objave

Poštovani nakon smrti brata koji nije bio ni u bračnoj ni u izvanbračnoj zajednici, niti ima bračne niti izvanbračne potomke jedini nasljednici imovine smo mi braća i naša majka ( odnosno majka ostavitelja imovine ).

Zanima nas pošto moj brat je vlasnik ( stana, dijela kuće, dijela vikendice, štednje, automobila ) tko je od nas oslobođen plaćanja poreza na nasljedstvo a tko mora platiti porez i u kojem postotku.

Ps : oporuke nema u ovom slučaju

Sa poštovanjem, hvala vam unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Majka je oslobođena, kako poreza na nasljedstvo (temeljem odredbe čl. 9. st. 1. t. Zakona o lokalnim porezima), tako i poreza na promet nekretnina (temeljem odredbe čl. 15. st. 1. t. 1. Zakona o porezu na promet nekretnina).

Braća i vi ste obveznici plaćanja poreza na nasljedstvo ukoliko pojedinačna tržišna vrijednost naslijeđenog novca odnosno drugih pokretnina prelazi iznos od 50.000,00 kn te poreza na promet nekretnina (neovisno o vijerdnosti). U oba slučaja porezna stopa iznosi 4% tržišne vrijednosti pokretnine odnosno nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija