Jump to content

Što protiv muža alkoholičara?


vava

Preporučene objave

Kome da se prvo obratim ? Muž pije i ne priznaje problem, usto polako ali sigurno rastura obitelj. Problem ne priznaje i ne želi tražiti pomoć.

Imamo malo dijete.

Da li se obratiti centru za socijalni rad i šta im reći, šta oni u tom slučaju poduzimaju protiv njega.

Nemam namjeru bježati s vrećicama od kuće niti čekati da zovem policiju u slučaju da mi nešto napravi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je stvarno malo ružna i uvredljiva poruka. Ok, pa nek je i počeo piti u braku, pa čak i nek pije zbog nje!! Kako da preispita sebe? Što, jesam li ja odvratna, pa me on ne može izdržati? Bezveze! Odgovornom čovjeku alkohol nije rješenje.

 

Poštovana, preporučujem razgovor s mužem, ako je moguće. Ako nije, probali ste i imate čistu savjet prema sebi i svima i otići u centar riješiti svoj problem. Ako ste odgovorni onda znate da ste dužni to napraviti za sebe i za svoje dijete. Ako volite muža i on voli vas, pomognite mu da riješi vaš problem njegovog pijenja i svi ćete biti sretni.

 

Alkohol sigurno uništava obitelj. Nažalost sporo i efikasno. Što napraviti kad prođe 15 godina? Treba reagirati što prije.

 

Pozdrav! Veki

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Ukoliko vas suprug samo jednom udari pred malodobnim djetetom slučaj prijavite policiji! Od tog trena do sljedećeg jutra on je u pritvoru,a već iduće jutro je sud. Na sudu odlučujete želite li da ostane u zatvoru mjesec dana ili dva. U zatvoru će se on zbrojiti, a nakon toga mu preporučite liječenje-najbolje u bolnici Sestre milosrdnice u Zagrebu. Nakon mjesec dana provedenih tamo postaje druga osoba. Ukoliko se alkoholizam nastavi najbolje za vas i za dijete je razvod-bolje je djetetu bez oca nego s pijanim ocem!! Sve napisano je i isprobano!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije uporabe bilo kakove sile, mogu se isprobati i druge metode. Ne znam od kud je gospođa, ali nije ni bitno, postoje Klubovi liječenih alkoholičara i anonimnih alkoholičara. Bez obzira je li netko liječen od alkoholizma u nekoj od specijaliziranih Ustanova, gospođa, može dobiti i pravu informaciju u KLA i bez batina. Naravno da će porazgovarati sa terapeutom o problemu u obitelji, nije samo problem supruga, alkoholizam je obiteljska bolest, te se dogovoriti kako muža dovesti donekle u trijezno stanje, da bi mogao shvatiti što radi i kakove posljedice mogu biti po njega, a najviše za obitelj.

 

Koliko mi je poznato, uglavnom MC, imaju oblik liječenja alkoholizma u tzv. "dnevnoj bolnici", nije klasično liječenje, već se svodi na edukaciju, kako prestati piti i kako održati apstinenciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne zavaravajte se, nema pomoći pogotovo ako to traje duže vrijeme.

Od 100 alkoholičara izliječe se samo dvoje. Primat ćete razne savjete, na sastancima slušati razne fore o mogućnosti za bolje sutra, ali u stvari ništa se ne mijenja, patite samo Vi i dijete. A alkohol se neumitno vraća i svaki puta krećete iznova i tako do kraha. Nitko nije dobio rat sa alkoholom.

Pomoći mogu samo Vaši roditelji, uzmite dijete i vratite se dok još imate snage. A gosp. neka poduzme korake da zasluži Vaš povratak.

Ovo je osobno iskustvo sa alkoholom u obitelji,

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

draga gospođo.

žalosno je to što vam se događa, ali zbog djece morate nešto poduzeti. neće vam biti od velike koristi kojekakvi razgovori i da ga pokušate nagovoriti na liječenje. rijetko se tko izliječi. kad se otrijezni zasigurno će vam reći "neću više nikad" i za par dana će zaboravit ne dato obećanje i nastaviti po starom. nije on kriv. to je ovisnost koja upravlja njime. više nije sposoban razlučivati, ali to je drugi par cipela. vama bi bilo dobro otići s nekim porazgovarati u centru, kao što vam je već savjetovano, a ako imate gdje odselite se i počnite novi život. njemu, rekla bih (iako će mnogi napast na mene) nema pomoći. prvo će vam ta pijanstva donijeti svađu, pa zlostavljanje vas i na kraju vašeg djeteta. stoga, učinite to radi sebe i radi vašeg djeteta koje treba jednog sposobnog i odlučnog roditelja, a ne osobu ovisnu o alkoholu. sretno. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo, kod alkoholičara nema izlječenja, oni su uvijek alkoholičari, no neki dožive i apstinenciju do kraja života. I nemojte već na prvom koraku koja je supruga spremna učiniti za svog supruga, a i time i za obitelj, pričati u negativnom tonu.

 

A te ne buloze da nitko nije dobio rat s alkoholom, ostavite za nekog drugog.

 

To što ste vi imali negativno iskustvo s alkoholičarem u obitelji, samo je znak da se nije pridržavalo određenih smjernica po dr. Hudolinu, a to mi je žao.

 

Joj, na ovakova loša iskustva, odmah je sve negativno, pa daj se okrenite oko sebe, sve mora biti crno, jer netko nije uspio. Gledajte onog tko je uspio.

 

Od 100 alkoholičara "izliječe" se samo dvoje ? Ma gdje ste to pročitali, od kuda Vam taj podatak? :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste sigurni u ono što ste napisali dajte gospođi siguran naputak na koji način riješiti problem. Vi govorite ex. katedra, a ja sa životnim iskustvom, obilazeći KLA nebrojeno puta gdje sam čuo stotine priča iz života liječenih alkoholičara.

I traume njhovih bližnjih.

Vi očito niste savjesno pročitali molbu za pomoć i objašnjenje postupaka njezinog supruga, a to su tipičnai izgovori. Ona sigurno zna zašto se boji.

Možete Vi meni pokazat onoga tko je zaista uspio?

Ali vjerujte mi radostan bi bio kada biste bili u pravu i gospođi od srca želim da uspije sačuvati i imati sretnu obitelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čestitam i bravo! Nastavite sa srećom. Vi ste priznali problem i prihvatili pomoć, zaslužili ste da nastavite zajednički život.

Ali nismo svi isti. Još jednom dobro pročitajte problem gospođe i vidjeti ćete bitnu razliku.

Nemam namjeru baviti se Sizifovim poslom i zaključujem svoju raspravu, sve sam rekao i nema smisla nastaviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

I ja sam naravno dao gospođi savjet iz osobnog iskustva!!

Nakon svega što sam prošao apstiniram skoro godinu dana i uopće nemam potrebu za alkoholom, nakon što sam bio pijanac više od deset godina. Povremeno pohađam AA klub i to mi je dodatna podrška, ali naravno najveću potporu imao sam od svoje supruge i također joj to vraćam svojom trezvenošću i pomaganjem oko djece i obitelji. Tek mi je sada trijeznom jasno koliki je teret bio na njoj...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 12 godina kasnije...

Lijepi pozdrav,jeste li uspjeli nesto rijesiti?

Naime i sama se nalazim u takvoj situaciji.U braku smo tri ipo godine,i moj muz iz dana u dan samo povecava kolicinu koju pije,produzuje vrijeme koje pije i jednostavno vise ne mogu tako zivjeti.To je utjecalo na svaki dio mog zivota.Znala sam prije braka da voli popiti,bili smo mladi,i cesto izlazili ili smo sudjelovali na okupljanjima koje je ukljucivalo alkohol,ali to nije bilo svakodnevno.Ja sam odrasla,prerasla to,a on kao da ide unazad,u neke tinejđerske dane.Njegovo opijanje je postalo svakodnevno,od trenutka kad otvori oci pa sve dok ne ode spavati.On svoj problem negira,pokusala sam razgovarati s njim,izbacila sam sav alkohol iz kuce,ali on je poskrivecki kupovao i cak i uzimao iz kuce svog djeda i skrivao na raznim mjestima.Tu prvenstveno govorimo o rakiji i pivu,no sada je doslo do toga da si kupuje brendi,viski i tko zna sto jos.Upoznala sam njegovu obitelj s tim problemom nekoliko puta,ali oni kao da si ne zele priznati to,pa mu cesto i sami daju rakiju ili kupe pivo.On je onaj lukavi,pametni pijanac,koji na vanjstinu ne ostavlja takav dojam,sakrije sve boce prije nego nam netko dode,malo uspori s picem prije nego nas netko posjeti kako ne bi oni primjetili da je pod utjecajem.Imamo maleno dijete,nema jos ni punu godinu,voli ju,i poigra se tu i tamo s njom,ali veci dio vremena provede na balkonu i pije i pusi.Pred drugima glumi brižnog oca,radeći s njom one stvari koje je primjetio da ja radim pa takonispadne odličan otac.Sva briga o malenoj je na meni.Od financijskog dijela pa sve do odgoja(na koji on zna i prigovoriti,ali je prezauzet pijenjem da bi se ukljucio).Podstanari smo,on placa stanarinu i ponekad rezije,kazem ponekad jer vecinom uzme racune da ih plati pa ih ne plati.Tako su nam skoro iskljucili struju.Ja placam plin,svu potrepstinu za stan i za dijete,pa tako i za njega(hrana,higijena),a isto tako i kupujem sve sto nam je potrebno od namjestaja ili opreme za stan.A imam samo 2300kn primanja na porodiljnom.Znam da ce me mnogi osudivati sto sam uopce s njim i sto sam si to dozvolila,vrlo sam samostalna vec dosta dugo i sposobna pobrinuti se za sebe i svakog do koga mi je stalo,ali sad mi vise nije stalo do njega i zelim razvod,koji on odbija i prijeti mi oduzimanjem djeteta.S obzirom na nase pravosude,i njegovu vrhunsku glumu da on nema nikakav problem strah me sto ce se dogoditi,kako mogu dokazati da je alkoholicar kada je on takav pametan igrac,koji vec godinama zavarava sve oko sebe?Kome da se obratim?Prevolim svoje dijete,život bih joj dala,i ne mogu podnjeti da ostanem bez nje.Molim vas pomoć!!!Isprika na ovako dugom postu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dijete koje ima manje od jedne godine obično je vrlo povezano s majkom. Po mom mišljenju, ako odete iz bračne zajednice s djetetom, vrlo je velika šansa da će dijete biti dodijeljeno da živi s Vama, a ne s bivšim suprugom, samo ćete nakon završetka porodiljnog dopusta morati osigurati uvjete da imate prihode i da možete zarađivati za vas oboje, jer vjerujem da suprug neće moći doprinositi za uzdržavanje onoliko koliko je potrebno. Dakle, stvar je samo u tome da se navrijeme obratite CZSS-u u svom mjestu, da ih upoznate sa situacijom, te da pokrenete postupak obveznog savjetovanja prije razvoda braka, i da, jasno, odete iz bračne zajednice, jer se bojim da supruga nećete moći istjerati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija