Jump to content

B2 KAPITAL


zzookkii77

Preporučene objave

Poštovani,

pregledom po svim portalima odnosno po svemu gdje piše išta o B2 kapitalu ovdje smatram ima najboljih odgovora...

Neznam može li tko odgovoriti ali probleme koje mi stvara spomenuta tvrtka počinju biti nepodnošljivi. Naime dug po kreditu koji imam prema Poštanskoj banci je pod ovrhom več sigurno 3 godine. Pred ljeto sam dobijao neznam više kojim redosljedom opomene i obavijesti od oboje da se moj ugovor sa bankom raskida i da sam sada dužan tom kapitalu. sve sam pročitao i o cesiji i o norveškoj tvrtki koja zakonski djeluje u RH ali ne mogu se oteti dojmu da je sve ovo u najmanju ruku nemoralno a ako ne i nezakonito. Od prava na zaštitu osobnih podataka do sklapanja odnosno prebacivanja duga na nekoga skime nisam nikada sklopio ni jedan ugovor. Molim vas da ako iko zna kolko me problema čeka jer ako sam jedno u životu naučio to je da se sa rogatim ne treba bosti ali ovo moram izvijati jer neznam kako sve može na kraju završiti.

unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , zzookkii77 je napisao:

 

Neznam može li tko odgovoriti ali probleme koje mi stvara spomenuta tvrtka počinju biti nepodnošljivi. Naime dug po kreditu koji imam prema Poštanskoj banci je pod ovrhom več sigurno 3 godine. Pred ljeto sam dobijao neznam više kojim redosljedom opomene i obavijesti od oboje da se moj ugovor sa bankom raskida i da sam sada dužan tom kapitalu.

dali si oz obavjest o prenosu duga dobio i ugovor? ako nisi pismeno traži da ti dostave ugovor o otkupu duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odlaskom u HPB zatražio sam da mi pošto više nemaju potraživanja skinu ovrhu sa svojim imenom i da mi daju kopiju ugovora. Gospodin na kreditnom uredu( mislim da je to onaj Hrvatko sa reklame) me je prvo iznapadao da šta ja mislim da su banke socijalne ustanove i kako zbog takvih kao ja banke rade sa minusom... nakon što se smirio rekao je da HPB sa mnom nema fala bogu više ništa i da sve ostalo riješava b2. Za skidanje ovrhe moram doći još kod voditeljice koja je bila odsutna ali već kaže da je to nemoguće jer po nezna ni on kojem zakonu b2 ima čak i pravo biti ovršitelj na FINA-i i pod drugim imenom radi redosljeda naplate. Kada sam nazvao te ljude u b2 i zatražio da oni skinu ovrhu i da mi daju ugovore između njih i HPB-a (NARAVNO IMAJU I UGOVOR ALI O ZAŠTITI SVOJE PRIVATNOSTI) i visinuili stvarni dug bez njihovih izmišljenih cifri. Ništa naravno nisam dobio imaju rok od 30 dana a ja moram otići sada više neznam gdje dal prvo kod te voditeljice banke ili u FINA-u ili nadležnom sudu koji neznam ni šta znači kako bih pokušao dokazati da je nemoguče da sam ovršen od nekoga  a to je banka  a nemam nikakvih dugovanja...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neznam mnogo o osobnom bankrotu i nije da nisam razmišljao o tome i morao bih se malo bolje o tome informirati, ali imam 40 godina , troje djece i planiram u životu neke poslovne poteze  a to je da bi pokušao nešto u vezi turizma na jadranu i kojima mislim osigurati sebi i svojoj obitelji prihode kojima bih i mogao vratiti dug i  svjestan sam da ču kad tad morati podmiriti sve ali ne mogu doći na to da ču platiti nekakvim lihvarima tolike novce. Nepoznajem zakone i to mi nije ni plus ni minus u životu ali nevjerujem da je ovo sve moguče još jedino sad da malo drame ubacim taj isti b2 po nekom zakonu proda isti taj dug nekim kamatarima i ovi dođu i prebiju me i kažu da je to novi zakon o cesiji 2. Znam da neče ali sve mi je ovo jako žalosno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa tehnički, tebi se nije ništa promijenilo. Dug stoji i čeka, bez obzira tko ga naplaćuje. Ovo je firma, nisu razbijači, i posluju u skladu s propisima.

Kamate na dug idu i ovako i onako, tako da proguglaj malo osobni bankrot, možda se nađeš u tome. Nije jednostavno, ali moguće je za apr godina izaći čist, a onda krećeš od početka i radiš za sebe i svoje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije dobro previše komunicirati s njima telefonom već isključivo pismenim putem sa povratnicama, kako bi vam ostao trag komunikacije! Obično upali kad pismeno zatražite ORIGINALNU KNJIGOVODSTVENU KARTICU prvog vjerovnika (banke) kako biste provjerili realno stanje potraživanja i eventualnu zastaru a možete tražiti i UGOVOR o ustupu (cesiji)! U dopisu je dobro napisati rečenicu u kojoj poričete dug u stilu "navodno dugovanje za koje ste sigurni da više ne postoji"! 

Sa bankom prekinite svaku komunikaciju nakon što zatražite (opet preporučeno s povratnicom) da obustave ovrhu na Fini budući da su ustupom duga izgubili AKTIVNU LEGITIMACIJU OVRHOVODITELJA! Čuvajte odgovore i svu dokumentaciju!:vjeruj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 13 minuta, zzookkii77 je napisao:

 Nepoznajem zakone i to mi nije ni plus ni minus u životu ali nevjerujem da je ovo sve moguče još jedino sad da malo drame ubacim taj isti b2 po nekom zakonu proda isti taj dug nekim kamatarima i ovi dođu i prebiju me i kažu da je to novi zakon o cesiji 2. 

Ovo je najčešća zabluda! Ako se pametno i proaktivno postavite i vi njima možete zagorčati situaciju! Čest je slučaj da dužniku ne mogu ništa, a upravo zbog tog su i tako nasrtljivi! Pročitajte Zakon o obveznim odnosima članak 80-87 pa će vam sve biti jasnije!:ideja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
, drot13 je napisao:

Ako si preletio teme, vidio si da će B2 ionako stupiti na mjesto banke u redoslijedu naplate, samo im se ne žuri jer banka neće povući svoju ovrhu, a preko suda to ide sporo.

 

Osobni bankrot ti nije opcija?

Ja sam imala dug i pravomoćnu sudsku presudu Pbz-u na Fini u redosljedu no dug su prodali b2 jer se ništa već godinama nije naplaćivalo, a čistili su si bilancu :). 

Na moje traženje (pismeno) Pbz je povukao presudu s Fine, jer mi je isto na moje traženje prije toga dostavio potvrdu da prema njima nemam duga. Samo ako nekome treba da znate postupiti.

Znači kada dobijete obavijest od jednih i drugih o prodaji duga, prve odmah tražite pismeno da vam izdaju potvrdu da prema njima nemate više dug, i ujedno ih tražite da hitno povuku sredstva naplate sa Fine.

Od drugih tražite da vam dostave ugovor na temelju kojeg su stekli pravo nad vašim dugom. Ugovor mora biti sa svim podacima (visina duga iznos za koji su kupili vaš dug i sl.) to uglavnom izbrišu ako vam i dostave ugovor a to nije ispravan dokument.

Dalje ne znam tužimo se pa ću vas informirati o slijedećim koracima :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , crna je napisao:

 

Od drugih tražite da vam dostave ugovor na temelju kojeg su stekli pravo nad vašim dugom. Ugovor mora biti sa svim podacima (visina duga iznos za koji su kupili vaš dug i sl.) to uglavnom izbrišu ako vam i dostave ugovor a to nije ispravan dokument.

 

Naravno da vam neće nitko dostaviti podatke iz ugovora budući da oni predstavljaju poslovnu tajnu, a za to ne postoji ni zakonska obveza! Tek u sudskom sporu u svrhu dokazivanja postoji mogućnost da dobijete taj podatak koji ni ne može biti precizan budući  da se radi o otkupu zbirnih dugovanja sa zajedničkim dospijećem i uvjetima plaćanja! Vjerojatno je sastavni dio ugovora samo lista potraživanja koja se otkupljuju u nominalnom iznosu a cijeli iznos zbirnih dugovanja je umanjen za određeni diskont koji je obično od 70 do 90%! Radi se o obvezno pravnom odnosu između ustupitelja i otkupitelja duga koji se ne tiče trećih osoba u smislu uvjeta otkupa i iznosa koji je plaćen! To je regulirano člankom 84. ZOO koji navodi da:

"primatelj ima prema dužniku ista prava koja je ustupitelj imao prema dužniku do ustupanja"

Dakle, sasvim je nebitno za dužnika da li je i za koliko novca ugovor između ustupitelja i primatelja ispunjen!:ideja::vjeruj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

pozdrav svima i zahvala ljudima koji odgovaraju na postove ljudi s provjerenim informacijama.

 

Evo od danas sam i ja u rukama B2 kapitala, pa bi htio provjeriti sto napraviti jer nemam nikakvog povjerenja u te agencije...

Imao sam kredit u banci kojeg gubitkom posla vise nisam mogao placati, skupilo se 3 rate mislim, nakon cega mi je ponudjen reprogram koji sam prihvatio. Prvi kredit je bio na iznos 3.600e a drugi na 34.000kn(reprogram). Par mjeseci kasnije su mi oba kredita sjeli ovrhom na racun i od tada kako sam poceo radit, 1/4 place odlazi za te ovrhe. Danas mi je stiglo pismo banke da su dug ustupili temeljem ugovora o kupoprodaji plasmana agenciji B2 kapital. 

Zanima me koji su mi sada postupci? ja prema banci vise nisam nista duzan vec B2? sto je sa trenutnom ovrhom banke (aktivnom)? pisalo se o slanju nekog dopisa banci (valjda?) da skinu ovrhu jer nemaju aktivnu legitimaciju. kako to ostvariti? i sto s b2, dogovarati se, placati rate, ne placati nista zasada, sto? 

Jos me nitko iz B2 nije zvao srecom, a imao sam posla prije i s Eos matrixom pa znam sta smijem a sta ne smijem rec ako i zovu, ali se nadam da necu opet prolazit tu torturu uznemiravanja iskreno...

Eto ako tko ima kakav savjet ili prijedlog, voljan sam procitati. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da kažem svoj komentar jer imam slične postupke..ne kužim taj Matrix, b kapital i sl..ako osoba ne može plaćati recimo banci i s njom se dogovoriti pa fina nema što skinuti sa računa..zašto agencije imaju osjećaj da se upravo njima bi platilo.. vjerujem da bi svi da mogu riješili dugovanje odmah u banci, operateru i sl.

 

uređeno: od Wanksta
Syntax
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , hrcaa je napisao:

hvala na odgovoru :)

pa da ali sta ce s ovrhom novci onda banci to sto se skida umjesto B2 onda? dajem sad onda novce banci bezveze?

oko 800-850kn trenutno s tom 1/4 ode na ovrhe. nemam nista na sebi.

U pravu ste! Banka je u ovom slučaju stjecatelj bez osnove budući da je izgubila aktivnu legitimaciju! Vi biste trebali preporučeno s povratnicom od banke tražiti da obustavi ovrhu zbog nepostojeće aktivne legitimacije (činjenica je da je prodala dug)! U slučaju da odgovori negativno uputite prijedlog nadležnom općinskom sudu! Radi se o dvostrukoj naplati koju ne možete kontrolirati jer vi ne znate što se događa sa novcem koji se ovršuje u korist banke a obračunava vam se i dvostruka zatezna kamata, na Fini i u poslovnim knjigama otkupitelja duga! Znam za slučajeve kao vaš kad je banka na zahtjev ovršenika dobrovoljno vratila ovršeni novac!

:vjeruj:

uređeno: od Sunčana strana ulice
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , hrcaa je napisao:

oko 800-850kn trenutno s tom 1/4 ode na ovrhe. nemam nista na sebi.

Tim tempom ćeš ti to teško riješiti, a ako nemaš ništa na sebi, proguglaj malo o stečaju potrošača (osobnom bankrotu).

 

prije 1 sat , Wanksta je napisao:

Samo da kažem svoj komentar jer imam slične postupke..ne kužim taj Matrix, b kapital i sl..ako osoba ne može plaćati recimo banci i s njom se dogovoriti pa fina nema što skinuti sa računa..zašto agencije imaju osjećaj da se upravo njima bi platilo.. vjerujem da bi svi da mogu riješili dugovanje odmah u banci, operateru i sl.

U pravu si, ali oni otkupe više drugova za manji iznos, pa probaju. Negdje pogode i nešto naplate, negdje fulaju i ne naplate ništa, a ako su na kraju u plusu, radi se o održivom biznisu.

 

Prije 55 minuta, Sunčana strana ulice je napisao:

Znam za slučajeve kao vaš kad je banka na zahtjev ovršenika dobrovoljno vratila ovršeni novac!

Bio je na i forumu sličan primjer, ako se ne varam.

Sad ulazim malo u spekulativni dio, ali ako dug trenutno ne mogu vratiti, nije li mi svejedno tko mi skida novac s računa? Ako je firma, naplaćuju se (i dug se skoro ne smanjuje), a ako je banka, ionako će mi taj novac morati vratiti i dug mi ostaje? kamate idu i ovako i onako.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 10 minuta, drot13 je napisao:

 

Sad ulazim malo u spekulativni dio, ali ako dug trenutno ne mogu vratiti, nije li mi svejedno tko mi skida novac s računa? Ako je firma, naplaćuju se (i dug se skoro ne smanjuje), a ako je banka, ionako će mi taj novac morati vratiti i dug mi ostaje? kamate idu i ovako i onako.

 

Da, ali nije svejedno da li kamatu računaju posebno oba vjerovnika, u stvari računa je fina, a posebno je računa i otkupitelj duga u svojim poslovnim knjigama! Budući da se prvo naplaćuje kamata, originalni vjerovnik je i naplaćuje, a kad se ipak prenese potraživanje i naplata na otkupitelja duga radi se o daleko većem iznosu jer prema njihovoj evidenciji kamata nije naplaćivana! Naravno da se radi o stjecanju bez osnove, ali koliko ljudi je spremno (u slučaju da zna da je prevareno) pokrenuti postupak povrata novca od originalnog vjerovnika koji je izgubio aktivnu legitimaciju? Pretpostavljam da je riječ o manje od 10% ovršenih! Uglavnom se radi o ljudima koji ne razumiju način na koji su opljačkani a velika većina njih nema ni pristup internetu! Računica ovršitelja je jasna jer znaju da mogu nesmetano kršiti zakon! Samo nadzor države sa drakonskim kaznama bi mogao sustavno riješiti taj problem!:ideja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK ljudi stvarno vam hvala na odgovorima, znaci da saljem pismo preporuceno s povratnicom banci da povuku ovrhu (ako odbiju, na nadlezni sud) a s B2 da se probam natezat sto duze pa tko prije popusti?

jel trebam neki rok dat banci za odgovor ili akciju neku u vezi toga kad saljem? jel ima neki suvisli primjer takvog dopisa da znam sta pisati? nisam nikada slao tako sta ali mi je glupo da su prodali moj dug a ostali na ovrsi u fini, znaci ja tako mogu dog 300kn mjesecno otplatu s B2, a na ovrsi ode 800kn banci svejedno svaki mj.. to su djabe novci sto im dajem, nema smisla. dupla naplata po mojoj logici... ili nek se B2 zamjeni s bankom na ovrsi i sve pet.

taj ishod bi mi dobro dosao, ne znam koliko su te agencije brze na okidacima s ovrhama pa se nadam da mogu zavuc nesto vremena a da mi racun nije pod blokadom.. 

jedino mi ostaje crna lista u sredisnjem registru tom za kredite par godina (neznam koliko tocno, sto me manje brine) i otplata kako se dogovorim s B2... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I mene je kontaktirao B2. No kako to izgleda kod mene. Banka je povukla ovršni prijedlog, ovrha je obustavljena i donijeto rješenje o obustavi. Isto je postalo pravomoćno. Na temelju tog rješenja dan je nakog ZK odjelu da briše zabilježbe. Ni na to se nitko nije žalio od ovrhovoditelj niti dao bilo koji info da je ili da će prenijeti potraživanja na nekog trećeg. I onda 6 mj . nakon svega javlja mi se B2 da sam njima dužan i prijeti na svoj način. Može li komentar. Hvala unaprijed i dobri blagdani

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , ovrhe je napisao:

I mene je kontaktirao B2. No kako to izgleda kod mene. Banka je povukla ovršni prijedlog, ovrha je obustavljena i donijeto rješenje o obustavi. Isto je postalo pravomoćno. Na temelju tog rješenja dan je nakog ZK odjelu da briše zabilježbe. Ni na to se nitko nije žalio od ovrhovoditelj niti dao bilo koji info da je ili da će prenijeti potraživanja na nekog trećeg. I onda 6 mj . nakon svega javlja mi se B2 da sam njima dužan i prijeti na svoj način. Može li komentar. Hvala unaprijed i dobri blagdani

 

Ključno je pitanje da li B2 samo prijeti ili ima ovršnu ispravu? Ako ima ovršnu ispravu, cesija je provedena zakonito a potraživanje je nesporno, za vas se ništa bitno ne mijenja osim promjene ovrhovoditelja! U tom slučaju možda imate mogućnost kvalitetnijeg pregovaranja budući da je otkupitelj duga vaš dug otkupio za daleko manji iznos pa je vjerojatno spreman na određene ustupke! Osobno mislim da je sad vaša situacija čak i povoljnija jer banke obično nisu spremne za davanje značajnih ustupaka zbog reputacijskog rizika!

Ukoliko kojim slučajem B2 nema valjanu ovršnu ispravu preporučam da ih ignorirate i izbjegavate kontakt, a naročito usmeni kako ne biste priznali dug u skladu sa čl. 240 Zakona o obveznim odnosima ili se odrekli zastare u skladu sa čl.220 ZOO!:ideja::vjeruj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada su mi pismeno poslali obavjest nisu u njoj ništa naveli već samo to da od početka ovog mjeseca sam im dužan xxx kuna. Zatražio sam da mi pošalju dokumente da vidim o čemu se radi jer oni nisu ništa napisali od koga su "preuzeli" dug. Napominjem da je ovršni postupak obustavljen, pravomoćno, i da je ZK uredu dan nalog za brisanje zabilježbi ovrhe. Na sva ta rješenja nitko od založnih vjerovnika nije reagirao. Neznam odakle bi onda oni imali ovršnu ispravu ako je na temelju povučenog prijedloga za ovrhu od strane ovrhovoditelja, postupak ovrhe OBUSTAVLJEN pravomoćno.

Hvala za info

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 45 minuta, ovrhe je napisao:

 Neznam odakle bi onda oni imali ovršnu ispravu ako je na temelju povučenog prijedloga za ovrhu od strane ovrhovoditelja, postupak ovrhe OBUSTAVLJEN pravomoćno.

 

 

Obustava ovrhe ne mora značiti da je došlo i do prekida ovrhe, tako da ipak budite oprezni u komunikaciji sa "novim" ovrhovoditeljem dok ne budete sigurni o čemu se radi! drot13 vam je napisao kako da komunicirate! Tražite pismeno dokumentaciju (s povratnicom) o vašem "navodnom dugu"! U dopisu obavezno decidirano navedite da ste sigurni da im niste ništa dužni i da navedeni dug više ne postoji (ako se radi o tom potraživanju) kako ne biste nehotice priznali dug! Inzistirajte na pismenoj komunikaciji! Za dogovore uvijek ima vremena ako ne možete izbjeći plaćanje dugovanja!:svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 sati , ovrhe je napisao:

U mojem slučaju, sud nema pojma o tome. Za njih priča je gotova i predmet arhiviram. Zar ne postoji kraj ovakvih priča. Mislim da u ovome slučaju se ne može govoriti o nastavku ovršnog postupka već se pokreće novi. Jesam li u pravu takvim mišljenjem?

 

Pošto je vaš ovrhovoditelj prodao dug agenciji, on nema više aktivnu legitimaciju pa je pravilno da je obustavio ovršne radnje.

Prodaja duga je posao između njega i agencije i trebate tražiti dokumentaciju koju bi ustupitelj i morao sam dostaviti.

Kako će novi ovrhovoditelj nastaviti postupak..vjerojatno na osnovu cesije, kako ste i naveli, sa novim postupkom.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Večer, molio bih za pomoć ako tko zna. Kuća kojoj su vlasnici moji roditelji pola pola je sada kao na dražbi od strane fine. B2 kapital zove i pita da li netko iz obitelji želi kupiti kuću, znači ja bi bio u mogućnosti to kupiti ali za tu cijenu koju traže na dražbi to se ne isplati. Procjena je prema tržišnoj vrijednosti ali ona ne vrijedi toliko. Na idućoj dražbi će biti oko 257000 kn ja sam im voljan dati 200000 ali oni ne žele i uporno žele preko dražbe da se uzme na ovaj iznos. Koje su moje mogućnosti i da li postoje samo dvije dražbe ili više njih, da li mogu procjenu osporiti dok je dražba u tijeku? Kažu mi da nakon dražbe da će oni otkupiti kuću i raditi sa njom što žele i sigurno ju neće prodati za manje od navedenog u dražbi. Molim ako netko ima slična iskustva da mi pomogne. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 6 minuta, Jura2502 je napisao:

B2 kapital zove i pita da li netko iz obitelji želi kupiti kuću, znači ja bi bio u mogućnosti to kupiti ali za tu cijenu koju traže na dražbi to se ne isplati. 

A jeste li Vi napravili uvid u svoju spis i vidjeli što je sud utvrdio ili samo vjerujete na riječ ovrhovoditelju? Za kada je zakazana dražba?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Sunčana strana ulice je napisao:

Nije dobro previše komunicirati s njima telefonom već isključivo pismenim putem sa povratnicama, kako bi vam ostao trag komunikacije! Obično upali kad pismeno zatražite ORIGINALNU KNJIGOVODSTVENU KARTICU prvog vjerovnika (banke) kako biste provjerili realno stanje potraživanja i eventualnu zastaru a možete tražiti i UGOVOR o ustupu (cesiji)! U dopisu je dobro napisati rečenicu u kojoj poričete dug u stilu "navodno dugovanje za koje ste sigurni da više ne postoji"! 

Sa bankom prekinite svaku komunikaciju nakon što zatražite (opet preporučeno s povratnicom) da obustave ovrhu na Fini budući da su ustupom duga izgubili AKTIVNU LEGITIMACIJU OVRHOVODITELJA! Čuvajte odgovore i svu dokumentaciju!:vjeruj:

Sunčana

Malo pojašnjenje u vezi stupanja novog ovrhovoditelja u ovršnim postupcima. Spominje se prodaja, cesija, ustupanje duga, promjena ovrhovoditelja. 

U ovršnim postupcima prije 2013g stoji da ukoliko dođe do promjene ovrhovoditelja u ovršnom postupku, novi ovrhovoditelj nemože stupiti bez pristanka ovršenika. 

Da li je to točno?

Evo primjer

 

Screenshot_20210203_194836.jpg

Screenshot_20210203_195135.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , Adacta adacta je napisao:

U ovršnim postupcima prije 2013g stoji da ukoliko dođe do promjene ovrhovoditelja u ovršnom postupku, novi ovrhovoditelj nemože stupiti bez pristanka ovršenika. 

Ovrhovoditelj ne može stupiti u već pokrenuti postupka bez pristanka ovršenika, ako je postupak po starom zakonu tj. prije 1.9.2014., ali može pokrenuti posve novi postupka sa starom ovršnom ispravom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , Borbena7 je napisao:

Ovrhovoditelj ne može stupiti u već pokrenuti postupka bez pristanka ovršenika, ako je postupak po starom zakonu tj. prije 1.9.2014., ali može pokrenuti posve novi postupka sa starom ovršnom ispravom.

Ovrhovoditelj nemože stupiti u več pokrenuti postupak bez pristanka ovršenika!.?!?(Borbena valjda si mislila pod Novi  Ovrhovoditelj a ne Ovrhovoditelj)..!? 

Kako može pokrenuti posve novi postupak sa starom ovršnom ispravom kada (Novi Ovrhovoditelj nemože stupiti u več pokrenuti postupak bez pristanka ovršenika)? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , Adacta adacta je napisao:

Ovrhovoditelj nemože stupiti u več pokrenuti postupak bez pristanka ovršenika!.?!?(Borbena valjda si mislila pod Novi  Ovrhovoditelj a ne Ovrhovoditelj)..!? 

Zar postoji koji drugi ovrhovoditelj koji bi mogao stupiti u postupak osim "novog"?!

prije 11 sati , Adacta adacta je napisao:

Kako može pokrenuti posve novi postupak sa starom ovršnom ispravom kada (Novi Ovrhovoditelj nemože stupiti u več pokrenuti postupak bez pristanka ovršenika)? 

Nije mi jasno što Vam nije jasno? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani,

Sa tvrtkom B2 kapital sam se natezao godinama, sve do prošle kada je moja blokada i otplata duga prešla tri godine konstantne blokade računa. Zbog toga je na općinskom sudu pokrenut postupak stečaja nad imovinom potrošača. Sud je pravomoćno presudio da se preostali dug u potpunosti otpisuje, jer nemam imovine vrijednije od 10 000KN te je iznos preostalog duga manji od 20 000KN pa se zato može i otpisati. Sve to je bilo krajem 2019. Nakon toga je uslijedila deblokada računa i mislio sam da je ova priča završena. Jučer mi je stiglo pisamce od B2 kapitala da mi nude mogućnost otplate duga od 15 566,32 KN koje sam imao prema Zagrebačkoj banci (dakle ovo gore sudski otpisano!!! u presudi je bio iznos 16 159,04) te da imam pravo to otplatiti ovako i onako, nebitno. Dakle HELP! Što sada? Da zovem B2 kapital i pitam za zdravlje? DA ignoriram i čekam kada će mi lupiti blokadu? Je li ovo iole legalno s njihove strane, pošto je ponavljam dug otpisan. Što napraviti?

uređeno: od sven2
dodao godinu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 32 minuta, Borbena7 je napisao:

Ako ste sigurni da je u pitanju isto dugovanje, onda ih ignorirajte. Ukoliko pokušaju ovrhu možete koristiti pravne lijekove koji vam već budu na raspolaganju, a ovisno o vrsti ovršnog postupka.

Da li je pametno tražiti ih podatke o dugu? Čisto da budem siguran da je isto dugovanje? Ili da se obratim samoj banci da mi daju podatak koja dugovanja su prodali B2 kapitalu? U ovoj presudi o otpisu, otpis ide na B2 kapital (dakle banka više nije imala veze sa dugom). Hvala unaprijed na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija