Jump to content

B2 kapital - splitska


Mare0510

Preporučene objave

Postovani,

probat cu biti sto preciznija . Moj suprug je bio suduznik u kreditu 2007 godine . Ovrha je pokrenuta na glavnog duznika 23.11.2007 godine temeljem izjave o zapljeni racuna ( vansudska ovrha) od tad i stoje na naplati na fini po tom Ov, ali tek sad 19.10 je stigao nalog za izravnu naplatu na nas suduznika . U fini sam dosla do podatka da je i na supruga 23.11.2007 pokrenuto. Ali mi nista sve ove godine nismo dobili jedino dmo dobili od splitske obavijest 2011 godine da se otkazuje krediti i da je zadnja rata anuiteta 10.10.2017. E sad tko mi moze dati savjet . Sto poduzeti jer iznos za koji nas se tereti sad je 329 ooo kn. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kredit je podignut polovicom 2007, glavni duznik je ostao bez posla i tako je klupko pocelo jwr je firma za koju je radio prestala isplacivati place. Moj supeug kao suduznik je 2008 ostao bez posla - koliko se sjecam mislim da su nam cak u tom periodu i skinuli oko 10 ooo kn po tom kreditu.bila sam kod odvjetnika ali odvjetnik kaze da ce lakse ici skidanje glavnog duznika jer je zastara , a za supruga ce ici na nedopustenu ovrhu?!

ali jos jedna stvar na papiru kojeg smo mi dobili kao suduznici iz splitske jos 2011 je iznos oko 13000 eura - dobili smo obavijeat o otkazu i da zadnja rata dospjeva 10.10.2017 napominjem po kreditu nista nije naplaceno da bi nam sad stiglo 19.10 od b2

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, očito je da je Splitska banka prodala potraživanje koje sada potražuje B2 kapital. Pravomoćno ovršno riješenje zastarijeva za 10 godina, svaka uplata produžuje rok zastare. Tko je upisan u očevidniku na Fini? Banka ili B2? Banku možete skinuti sudskim putem, dok B2 ukoliko ima vrijedeću ovršnu ispravu može mijenjati sredstvo ovrhe, npr sa primanja na imovinu. Nadam se da imate dobrog odvjetnika. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Splitska banka nam je zadnji papir poslala 2011, u petak smo podigli ocevidnik i na ocevidniku stoji B2- odvjetnik kaze da nemoze ici se na zastaru iako nama stoji OV 23.11.2007- a sto je onih 60 dana prema postupanju. Ovdje sud nikad nista nije radio ni kad je bila splitska ni sad b2 oni se ozivaju na taj papir od biljeznika iz 2007

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Mare0510 je napisao:

kredit je podignut polovicom 2007, glavni duznik je ostao bez posla i tako je klupko pocelo

Takvih slučajeva ima u skoro 80% kredita koji time postaju loši, zašto loših nenaplativih kredita nema u uređenijim društvima..zato jer banka između ostalog dobro ispita rizik.

Ovdje postoji sistemi naplate i zarade na takvim slučajevima, čak i podrške bankama od strane pravnog sistema. 

Što želim reći da  banke/ovrhovoditelji bi trebali snositi velik dio odgovornosti za posao koji su sami prouzročili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 56 minuta, Mare0510 je napisao:

Splitska banka nam je zadnji papir poslala 2011, u petak smo podigli ocevidnik i na ocevidniku stoji B2- odvjetnik kaze da nemoze ici se na zastaru iako nama stoji OV 23.11.2007- a sto je onih 60 dana prema postupanju. Ovdje sud nikad nista nije radio ni kad je bila splitska ni sad b2 oni se ozivaju na taj papir od biljeznika iz 2007

Rekli ste da su vam uspjeli naplatiti nekih 10000 kn, kada je to bilo? Da li Vam mogu ovršiti nešto drugo osim primanja? Zastara za sada još nije nastupila. Ukoliko B2 pokuša promijeniti sredstvo ovrhe, možete uložiti prigovor. Fina 60 dana samo pljeni sredstva, to je rok u kojemu Vi možete probijati njihovo potraživanje. Da li Vam mogu nešto pljeniti sa računa ili ne? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemogu nam plijeniti nista jer vec placamo ovrhu od erste card , svaki nam mjesec skidaju ovrhom 800 kn , suprug radi na odredeno ostalo nam je jos pola otprilike nekih 15000 kn , nakon toga imamo t-vom oa b2 . Nemamo nista ni auto ni kucu zivimo u roditeljskoj zajednici, a nemogu ni duzniku plijeniti jer covjek ne radi . Sto se tice naplate tih 10000 kn to cu vidjeti sutra zvoni mj u gkavi da jesmo al mislim do 2010 i nakon toga nista se nije vise naplacivalo al to je bila splitska. I u 2011 nam je dosla obavijest da splitska otkazuje kredit i plijeni . I da zadnjs rata dospjeva 2017 10.10. U svom tom periodu nikad se nista nije desavalo niti od strane suda, banke i sad tu nekog B2 . Ako se ne varam ako zaduznice koje nemaju rok tretiraju se prema zakonu o obveznom odnosu , sto bi znacilo istekom zadnje rate anuiteta?

ne bi li takva zaduznica izgubila svojstvo zbog nedopustenosti ?!

ne znam , brijem mozda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za zadužnicu znam da je prenosiva ovršna isprava, i zato je B2 uspio zamijeniti mjesto sa Splitskom bankom na Fini. E sad vi spominjete iznos od banke od 13.000 eura, te iznos od B2 od cca 44.000 eur?

Ukoliko vam nemaju što pljeniti možda dočekate zastaru. Bitno je kada je išla ta uplata od 10.000 kn, ako se ne varam ona vam je prekinula rok za zastaru koji bi nastupio 11/2017. 

Ukoliko dobijete od B2 novi pokušaj ovrhe, svakako uložite prigovor, i na sudu onda pobijajte njihovo potraživanje. Tražite ugovor o cesiji i potvrdu da su uplatili vaš dug. Možda do tada dug i bude u zastari. 

Jako bitno je da B2 ništa ne uplaćujete jer svakom uplatom priznajete dug. Naporni su, i zvati će vas konstantno, ne razgovarajte s njima jer i usmeno možete priznati njihovo potraživanje. Uputite ih na Finu gdje jesu, neka čekaju na red. 

uređeno: od minisaki
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problemi s tim kreditom su krenuli 2008 godine , nisam sigurna ali mislim da su nam do 2010 naplatili taj iznos od 10 ooo tisuca po zaduznici , kako onda mislite na prekid zastare? Kad sam bila kod biljeznice kaze mi da je to unisteno i da se kod njih to ne nalazi !Onda bi zastara po tome trebala nastupiti za 3 godine 2020? Bez obzira sto je B2 tek sad 19.10 nesto pokrenuo na fini, bez suda bez upute o pravnom lijeku ... sto se tice same zaduznice   Trazbina iz zaduznice nije posebnim propisima ogranicena pa na nju valja primjenjivati opce institute obveznog prava. Isto tako sam nasla o roku zaduznice ce ovisiti jeli taduznica izdana nakon sto je trazbina iz osnovnog posla dospjela ili prije roka dospijeca. Ako se ravnati po papiru od splitske da je zadnja rata anuiteta 10.10.2017 nije li i to osnov za pravni odnos splitske i suduznika? znaci preostaje ici na nedopustenost ovrhe pred sudom i donesenjem rjesenja o kojim ce se naloziti agenciji da odgodi izdavanje naloga , pri cemu se primjenjuju odredbe o odgodi i odredbe o zalbi nakon proteka roka?treba mi svaka pomoc jer u utorak sam s odvjetnikom i tad ide podnesak . I zato sama neznam sto i kako , svakako cu mu predloziti da trazimo izvadak knjigovodstveno analitickih tablica .....prigovor na samu zaduznicu ( nistetna ili pobojna zaduznica) prigovor u svezi trazbinom koju zaduznica osigurava- po tome smo mi kao suduznici duzni oko 200000 kn 25000 eura za to nas tereti splitska a b2 na fini stoji s 329000 tisuca. Valjda sam donekle pojasnila situaciju i razmisljanja

hvala svima na trudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , Mare0510 je napisao:

Ali po tome kad je onda zastara?

Zastara bi trebala biti 2020 ukoliko su vam nešto naplatili do 2010 godine. To što je B2 sada na fini, po meni nije prekinut rok zastare jer se radi o jednoj te istoj ovrsi. Samo su zamijenili mjesto sa bankom. Imaju zadužnicu koja je postala direktno ovršna isprava, na temelju koje su se upisali na finu, ne treba im sud za to. Ukoliko bi oni sada predlagali drugo sredstvo ovrhe, to bi značilo prekid zastare, jer svaka radnja prekida rok zastare. Rekli ste da ne posjedujete ništa vrijedno, pa vjerovatno neće mijenjati sredstvo ovrhe. Vama je bitna godina u kojoj je kredit otkazan tj 2011, ali je iznos utužen 2007, zadnje uplate do 2010. Tako da zanemarite zadnju ratu 2017. Pitajte odvjetnika da li se ima smisla pozivati na OZ NN 67/08 čl. 180 koji je propisivao rok od 12 mj u kojemu je ovrhovoditelj trebao predložiti novo sredstvo ovrhe, ako ga nije predložio, što kod vas nije, sud je trebao po službenoj dužnosti obustaviti ovrhu. Ne znam točno da li to kod vas pali, jer je sada upisan novi vjerovnik. Ako se pozivate na gore navedeno, i sud proglasi ovrhu ne važećom, to ne znači da dug nestaje. Novi vjerovnik može ponovno pokrenuti novu ovrhu. Detalje kako proglasiti zadužnicu ne važećom, na žalost ne znam, ali vaš odvjetnik bi trebao znati. 

Sretno 

uređeno: od minisaki
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Kakva prava ima B2 Kapital u ovom slučaju:

 

Majci mi je bila ovrha banke na FINI koji su oni prodali agenciji za naplatu potraživanja. U međuvremenu sam je pokopao zbog jednih i drugih (umrla je). Podigao sam očevidnik i na njemu na određeni datum piše samo ime banke a u međuvremenu sam i ishodio pečatiranu potvrdu da ta banka s mojom majkom nema nikakve veze. Znači na očevidniku na taj određeni datum ne piše nigdje B2 Kapital. Ako bi se to u međuvremenu i pojavilo znači da varaju oni i FINA. Da li u tom slučaju mogu tužit jedne i druge. Ionako se mislim gonit s njima (u prvom redu s B2) zbog gore navedenog što mi je majka inače teško bolesna bila maltretirana.

Kakva bi ja mogao imat prava u svemu tome a kakva oni?

Svaki savjet i mišljenje je dobrodošlo jer ako se slažete trebalo bi im stati na kraj bar zbog visokih kamata koje nabriju na ionako jadne ljude.

Inače nisam za to da se ne vrate krediti ali na ovakav način suvišno je i govoriti.

Usput sam joj očistija sve druge ovrhe na FINI ali ovima nedam lipe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , saratatina je napisao:

Znači na očevidniku na taj određeni datum ne piše nigdje B2 Kapital. Ako bi se to u međuvremenu i pojavilo znači da varaju oni i FINA. Da li u tom slučaju mogu tužit jedne i druge. Ionako se mislim gonit s njima (u prvom redu s B2)

U slučaju prijenosa tražbine (cesije) Fina je dužna promijeniti ovrhovoditelja tek kada joj novi ovrhovoditelja B2 dostavi ispravu kojom dokazuje da je otkupio tražbinu.

U vašem slučaju to nije napravljeno jer je majka pokojna i ne može se na Fini nastaviti postupak s novim ovrhovoditeljem ako je ovršenik pokojni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 5 minuta, saratatina je napisao:

Hvala na odgovoru.

Je li to znači da B2 nema zakonski ništa osim onog što će imati samnom i mojim odvjetnikom?

B2 može sve daljnje radnje pokretati samo u odnosu na nasljednika, pa ukoliko ste prema rješenju o nasljeđivanju naslijedili pokojnu majku, tada B2 daljnje radnje može pokretati u odnosu na vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sad, Borbena7 je napisao:

B2 može sve daljnje radnje pokretati samo u odnosu na nasljednika, pa ukoliko ste prema rješenju o nasljeđivanju naslijedili pokojnu majku, tada B2 daljnje radnje može pokretati u odnosu na vas.

Nisam još ali ću biti. I neće oni trebati pokretati radnje nego ja. Uštediti ću im trud.

I da li mogu uračunavati kamate prije rješenja o naslijeđivanju jer posjedujem zadnji ispis dobiven od njih gdje pišu sve cifre.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 2 minuta, Borbena7 je napisao:

Da, mogu. Kamate teku u odnosu na dug (plaćaju se kao objektivna posljedica zakašnjenja pri ispunjenju obveze), a ne u odnosu na vas.

Ali kako ispunjavati obvezu kad je majka umrla. U suprotnom znači da netko drugi prihvaća taj dug. Koji je vaš savjet, da li platit dogovorenu ratu jer ponovo zivkaju. Do ostavinske, naravno.

uređeno: od saratatina
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 10 minuta, Borbena7 je napisao:

Nemojte apsolutno ništa plaćati dok ste u fazi rješavanja nasljeđivanja. Kad je čekalo do sada, može još koji dan. 

Da li je majčina imovina koju ćete naslijediti veća od duga kojeg nasljeđujete?

Dug i nije velik, znači veća je. Ali ovdje se ne radi o dugu kao dugu, nego da su joj zadnje godine života bile zagorčane od ovakvih. Majka mi nije ništa govorila kao ono da me ne opterećuje inače bih joj sve riješio davnih dana. Nisam živio s njom i tako to.

Kažu da su moguće nagodbe ali da mi prvi damo ponudu a samo oni i banka znaju za koliko su se isprsili. U tom slučaju moja bi ponuda bila 10 lipa (ako nema od 5), pa neka izvole.

 

I mogu li preko odvjetnika s njima prije ostavinske jer ću ionako biti jedini nasljednik

uređeno: od saratatina
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 18 minuta, saratatina je napisao:

I zasto banka nije povukla ovrhu kad je vec prodala prava. Na ocevidniku stoji trajna nemogucnost izvrsenja obustava. Kao i svim drugim aktivnim ovrhama jer je umrla. Sto to znaci obustava opoziv vrste duga. U pitanju je privremena pljenidba RC ovrhovoditelja. 

Ako je banka prodala svoja prava nekome, onda više ne može upravljati tim pravima, pa tako ni povlačiti ovrhu u tim predmetima. 

Trajna nemogućnosti izvršenja znači da je ovršenica umrla i da se za sada u ovakvim okolnostima ovrha na nju ne može provoditi. 

Za ovu ˝obustavu opoziv vrste duga˝, bi trebalo provjeriti da li je u odnosu na majku za njenog života u tim predmetima iz bilo kojeg razloga postupak obustavljen rješenjima o obustavi postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kakve posljedice mogu proizici iz te ovrhe na ostavinskoj. Naime ta ovrha glasi na majcin tekuci iz banke a ovi su ga otkupili. Od te banke imam pecatiranu potvrdu da s tim tekucim racunom moje majke nemaju nista. Necu valjda naslijediti nepostojeci dug. Unaprijed hvala na odgovoru

 

I po nasljedstvu da li me B2 Kapital može ovršavati, kad već nije i moju majku (ostala upisana banka).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, saratatina je napisao:

Kakve posljedice mogu proizici iz te ovrhe na ostavinskoj.

Zakona o nasljeđivanju propisuje da nasljedno pravo nasljednik stječe u trenutku ostaviteljeve smrti, a ne ostavinske rasprave. Smrću ostavitelja njegova ostavina prelazi na nasljednika i postaje njegovo nasljedstvo. Pri tome nasljednik odgovara za ostaviteljeve dugove i to do visine vrijednosti naslijeđene imovine.

, saratatina je napisao:

Od te banke imam pecatiranu potvrdu da s tim tekucim racunom moje majke nemaju nista. Necu valjda naslijediti nepostojeci dug. Unaprijed hvala na odgovoru. I po nasljedstvu da li me B2 Kapital može ovršavati, kad već nije i moju majku (ostala upisana banka).

Ako je banka izdala pečat da tražbina više nije njena, ne znači da je dug nepostojeći. Pitanje je, kome je dug ustupljen (prodan), moguće B2 Kapitalu ili nekome trećem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija