Jump to content

25% plaće za visokorizičnu trudnoću?!?!


abusaef

Preporučene objave

Dakle supruga ima visokorizičnu trudnoću (potvrda ginekologa) i od firme (radu u školi kao pomočnik u nastavi - dakle ne puno radno vrijeme) je dobila 480kn od HZZO-a ili 25% od onoga što je dobila mjesec prije kada je radila.

Koliko vidim kada su komplikacije oko trudnoće treba se dobijati 100% iznosa! Da li se rizična trudnoća ubraja u termin "koplikacije u trudnoći"? Supruga će roditi za 5 mjeseci - to će nas koštati preko 5000kn, kako je to moguće - jedva hoda, nemože niti sjediti???

uređeno: od abusaef
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam gledao tekst dvaputa, šokiralo me ...

Dakle u rujnu je dobila 2080kn, u za listopad 240kn od firme i 480kn od HZZO-a (plus-minus koja kuna). Dakle dobila je oko 1300kn manje ukupno. E sada ako će to biti tako do poroda ispada da zbog rizične trudnoće moramo platiti oko 6000kn?!? Naravno plus sve to ne dobija više niti prijevoz, pa svaki odlazak doktoru sada moramo platiti - jer nemamo auto.

To mi nekako nema smisla, pa mora da je to neka greška ili sam nešto krivo shvatio.

uređeno: od abusaef
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

(1) Naknada plaće koja se isplaćuje na teret sredstava Zavoda pripada osiguraniku u visini propisanoj ovim Zakonom, odnosno propisima i općim aktima donesenim na temelju ovoga Zakona pod uvjetom da prije dana nastanka osiguranog slučaja na osnovi kojeg se stječe pravo na naknadu plaće ima ostvaren staž osiguranja u Zavodu na temelju radnog odnosa, obavljanja gospodarske djelatnosti ili obavljanja profesionalne djelatnosti samostalno u obliku zanimanja, odnosno na temelju primanja naknade plaće nakon prestanka radnog odnosa, odnosno prestanka obavljanja djelatnosti osobnim radom ostvarene prema ovom Zakonu od najmanje devet mjeseci neprekidno ili 12 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine (prethodno osiguranje), ako posebnim zakonom nije drukčije utvrđeno.
(2) Odredbe stavka 1. ovoga članka ne primjenjuju se na naknadu plaće za slučaj priznate ozljede na radu, odnosno profesionalne bolesti.
(3) Osiguraniku, koji ne ispunjava uvjet prethodnog osiguranja iz stavka 1. ovoga članka, naknada plaće, za sve vrijeme trajanja privremene nesposobnosti, pripada u iznosu od 25% proračunske osnovice za puno radno vrijeme.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija