Jump to content

Ovrha, zastara?!


netko001

Preporučene objave

Pozdrav htio bih Vas pitati dali znate nakon koliko nastupa zastara za pravomočnu ovrhu koju sam dobio prije sigurno više od 3 godine od Tele2 telekomun. operatera..A ona još aktivno stoji na računu... što ućiniti ?? Dali je nastupila zastara? Nema ni puno sredstava ali sam uvjeren kako je davno nastupila zastara.. Cca 2700kn

Drugo pitanje jeste da sam dobio otkaz gdje sam radio već dosta dugo i naravno imao sam doma Net max tv i mobitel za sebe i ženu i sada sam dobio ovrhu od 16.000 i 6500kn za to oboje od XXXX odvjetničkog društva, pokušao sam poslat mail vlasnicima što sam i napravio i zamolio ih da mi ne ovrše račun da bih to u mj ratama otplaćivao ako je moguće ali naravno nema nikakvog odgovora... Što sad ovrha će sjest na račun?? Kako bar napraviti da mi ne legne na račun nego da je plaćam u ratama? Dali je to moguće sa sudom dogovorit ili ne?

Što mi Vi savjetujete..

Hvala Vam unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , netko001 je napisao:

... nakon koliko nastupa zastara za pravomočnu ovrhu koju sam dobio prije sigurno više od 3 godine...

Ako su oni ovrhu pokrenuli na vrijeme, zastara je 10 godina. Ako se u tom vremenu nešto po tom predmetu radi (npr. promjena sredstava naplate), zastara kreće ispočetka.

 

prije 4 sati , netko001 je napisao:

...pokušao sam poslat mail vlasnicima što sam i napravio i zamolio ih da mi ne ovrše račun da bih to u mj ratama otplaćivao ako je moguće ali naravno nema nikakvog odgovora... Što sad ovrha će sjest na račun?? Kako bar napraviti da mi ne legne na račun nego da je plaćam u ratama? Dali je to moguće sa sudom dogovorit ili ne?

To ovisi samo o njima (ovrhovoditelju). Ako ne žele prihvatiti plaćanje na rate, ne moraju, mogu ići u ovrhu i sjesti u redoslijed naplate na račun.

 

P.S.: U pitanju ti je obrisan naziv odvjetničkog društva. Em ih inače ne pišemo em nije bitno za problem koji imaš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav, prvenstveno svima sretan Božič i nova godina, imam novosti, znaći gore navedeni su me ovršili prije nekih 10 tak dana, za dobar iznos, međutim ono što je bitno ja nisam dobio nikakva riješenja niti išta već sam samo poslao upit na odvjetnička društva na što su mi rekli samo da su pokrenuti ovršni postupci od strane operatera, ali ja nisam doma nit dobio riješenje niti išta?! Dali ima smisla išta po tom pitanju slat upit na sud ili ne? Mislim ima li koristi dali se tu išta može napraviti ili ne?

Uredno kad se logiram na e građanin vidim novi redosljed naplate i to iznos za izvrnuti se!

 

Unaprijed Vam hvala 

 

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je dostava bila uredna ne možete učiniti ništa smisleno! Pod urednom dostavom se podrazumijeva da je dva puta pokušana u propisanom vremenskom razmaku na adresu na kojoj ste prijavljeni u policijskim evidencijama, a nakon toga se objavljuje na oglasnoj ploči nadležnog Općinskog suda i postaje PRAVOMOĆNA! Ako je takav scenarij, sve je po zakonu, a ako je i dug nesporan možete si samo nabiti dodatne troškove!

Ukoliko sumnjate da se radi o neurednoj dostavi možete to provjeriti kod javnog bilježnika koji je donio rješenje i koji vam mora dati na uvid dokumentaciju koja se odnosi na vaš slučaj! Tamo možete vidjeti, koliko puta, kad i na koju adresu je pokušana dostava kao i način na koji je ovrha postala pravomoćna! :ideja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija