Jump to content

Porez na zakup zemljišta


Deni.sk

Preporučene objave

Poštovani,

uzeo sam u zakup zemljište u turističkoj zoni u svrhu gradnje kampa na tom zemljištu. Za navedeno zemljište nije postojao Urbanistički plan uređenja koji sam financirao, kao ni projektna dokumentacija u svrhu ishođenja građevinske dozvole koju sam također financirao. Pošto je to proces koji traje već više od godinu dana u dogovoru s zakupodavcem sam u ugovor stavio da zakup počinjem plaćati kada počnem ostvarivati prihod od turističke djelatnosti, s time da je naznačen datum do kada najkasnije moram početi s ostvarivanjem prihoda baš zato da se zakupodavac maksimalno zaštiti. Ugovor je ovjeren od strane javnog bilježnika, međutim zakupoprimac nije u roku 8 dana odnesao ugovor u poreznu i dobio je od porezne riješenje da mora platiti porez u odnosu na njihovu procjenu. 

Imam li ja ikakvu odgovornost za plaćanje tog poreza? 

Mora li zakupodavac platiti porez za zakupninu ako ugovorom ima definirano da ju ne prima prve dvije godine? 

Postoje li iznimke u opravdanim slučajevima? Urbanističko uređenje, projektna dokumentacija,građevinska dozvola, gradnja kampa, uporabna dozvola je proces od 2-3 godine i jednostavno nije moguće ranije ostvarivati prihod od djelatnosti za koju je teren namijenjen.

Unaprijed hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi nemate odgovornosti zbog istoga...

Iste ugovore sada javni biljeznik salje poreznoj, znam da je u zakonu o najmu stanova izbacena stavka da najmodavac isti mora odneti u poreznu...

Vidjet će kada dobije rješenje od porezne, kako će oni to shvatiti, čisto sumnjam da će biti blagonakloni... ali sve je moguće, a isto će se znati tek kada se dobije "privremeno rješenje"...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija