Jump to content

Molim Vas pomoć!


anonimno

Preporučene objave

Dobro vecer! Optuzena sam da sam dala drugome opojnu drogu da je troši (čl.173, 5 KZ), taj drugi je dobio sudsku opomenu za posjedovanje (čl. 173, 1 KZ). Ja sam se žalila, jer bio je njegov joint, i radilo se o zajedničkom konzumiranju. Žalba je usvojena i opet sam zavrŠila na sudu gdje sam isto iskazala. Sljedeći put ce na raspravu doći i on kao svjedok. No on uporno tvrdi kako je to bio moj joint. Istina je da je bio njegov.Taj se slucaj vodi vec tri godine i dobrano ispaštam jer se ne mogu zaposlit u skolstvu (profesor sam, diplomirala ove godine) niti u bilo kakvoj drž. instituciji. Nemam odvjetnika jer nemam novac za to. Zanima me da li ako se on ne pojavi da li će svejedno održati suđenje i donijeti konačan zaključak. Policajci koji su nas priveli se ne sjećaju tko je izvadio iz džepa joint. Hvala. I još nešto, da li za zajedničko konzumiranje mogu dobiti kaznu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tu ima malo nelogičnosti..

za posjedovanje čega/koje droge/ je on presuđen? ovog jointa? da li je od njega oduzeto još nešto? što? (on tvrdi da nije njegov nego vaš...)

jer,

ako je bio u pitanju samo ovaj jedan, kako kažete, njegov joint (on ga donio, imao kod sebe do vašeg zajedničkog konzumiranja) i on ga vama dao, tada se protiv njega trebao voditi postupak za čl. 173. st.5. i st.1.

ako je bilo obrnuto, tada se protiv vas trebao voditi postupak i za st.1...

ovdje nešto ne štima..

kako se on branio u prethodnom postupku? temeljem čega je presuđen? što je sud imao od dokaza za tu odluku? a u vašem slučaju? samo njegovu obranu, jer kažete da se policajaci ne sjecaju tko je izvadio joint? ili što?

 

 

i treba mi još odgovora na neka pitanja da bih mogla reći što dalje..i bilo bi dobro da vidim presudu..

ovako ide malo teže..

 

(inače, sama konzumacija/uživanje op. sredstava nije kažnjiva..svatko ima pravo da radi sa svojim zdravljem i tijelom što želi..)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija