Jump to content

odgovor na žalbu


zmodri11

Preporučene objave

Na žalbu se možete očitovati, ali i ne morate, nije obvezatno kao, recimo, odgovor na tužbu...

Inače sam mišljenja da je svako pravo dobro iskoristiti, pa tako se pismeno očitovati i na žalbu, bez obzira na, kako Vi navodite, zatrpavanje sudskog spisa...

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , zmodri11 je napisao:

 

Neki odvjetnici nikad ne pišu odgovore na žalbu jer smatraju da se tako samo zatrpavaju nepotrebnim sudski spisi,

Što znalci misle o tom?

stranka uvjek može pisati žalbu ako tu odvjetnik neće, može ispraviti ili dopuniti odvjetnika.

uređeno: od bovu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djeca su mi po ovoj presudi dobila spor u odnosu na samoproglašenu vanbračnu partnericu, njen odvjetnik u žalbi još uvjek ide na stvarno pravo, ako ne onda traži da djeca tužiteljici isplate kao njen udio u gradnji (kojeg naravno nije ni bilo) po stjecanju bez osnove. U svojoj žalbi navodi da sud presudu u odnosu na djecu donosi po nekakvom nepostoječem zakonu. Ja mislim da se tu radi o obiteljskom zakonu čl.259 do čl. 261 Imovinski odnosi roditelja i djece. To se nije do sad nikad spominjalo tijekom suđenja ,a ni u presudi.

U ovom sporu čak mislim da su prekršena ustavna prava djece jednakosti pred sudovima a i konvencijama o pravima djece , sud mom djetetu nije dozvolio da svjedoći na sudu

iako je stranka u postupku (tuženik), Tužiteljica i sud čak im osporavaju njihova ulaganja u nekretninu (imali su svoj dio nekretnine nasljeđen od pok. majke i dobivali su obiteljsku mirovinu od pok. majke i ta mirovina je korištena za nadogradnju. (dostavljena sudu njihova štedna knjižica i računi iz kojih je vidljivo da su oni ulagali u svoju nekretninu i naravno sve uz odobrenje centra za soc. rad. Isto tako na građevinskoj dozvoli navedeni su za investitore  i opet uz suglasnost centra za soc. rad.

Iz svega toga navedenog ne vidim zašto ne bi bili jednaki pred sudom u odnosu na tužiteljicu koja nije ni sa jednim računom dokazala svoje ulaganje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , zmodri11 je napisao:

Djeca su mi po ovoj presudi dobila spor u odnosu na samoproglašenu vanbračnu partnericu, njen odvjetnik u žalbi još uvjek ide na stvarno pravo, ako ne onda traži da djeca tužiteljici isplate kao njen udio u gradnji (kojeg naravno nije ni bilo) po stjecanju bez osnove. U svojoj žalbi navodi da sud presudu u odnosu na djecu donosi po nekakvom nepostoječem zakonu.

Poštovani, neka njezin odvjetnik ide s čime hoće i navodi u žalbi što hoće, to je njegovo pravo, on na sve načine "štiti interese svoje stranke" samo kako bi dokazao da radi u korist nje, a sud je taj koji će ocijeniti da li je i koliko žalba osnovana i, naravno, odbaciti je ako je neosnovana, zato se Vi nemojte brinuti i sikirati...

Sretno...!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija