Jump to content

Prijem u državnu službu na neodređeno vrijeme - NEZAKONITA odluka?


Totalna Parezija

Preporučene objave

Komisija za provedbu javnog natječaja obavijestila me je kako me ne smatra kandidatom prijavljenim na javni natječaj zbog toga što "imam radnog staža više nego što je uvjet" - radi se o poziciji vježbenika, za radno mjesto samostalni upravni referent, a natječaj je za prijem u državnu službu na neodređeno vrijeme. 

Citiram mail poslodavca: 

Uvidom Komisije za provedbu javnog natječaja u vaše prijave utvrdila je da: - za radno mjesto pod rednim brojem 1.  imate radnog staža više nego što je uvjet (vježbenici su službenici bez ili do godine dana radnog staža)

Situacija je sljedeća: ja u struci (kao diplomirani pravnik) imam točno godinu dana radnog iskustva, i to na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Prije nego što sam završio pravni fakultet radio sam druge poslove, izvan struke, prijavljen kao SSS radnik.

1. da li se u predmetnom slučaju u staž ubraja samo radno iskustvo u struci ili kompletno radno iskustvo?   (mislim da je vrlo čudno ako se ubraja kompletno radno iskustvo - kakve to uopće ima veze - favoriziraju se, dakle, oni koje su roditelji financirali dok su studirali, dok su oni koji su studirali uz rad bezrazložno diskriminirani)

Ako ne znate točan odgovor, bio bih vrlo zahvalan da me uputite na zakone i/ili ostale propise koji reguliraju ovo područje.
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslodavac navodi kako su vježbenici službenici "bez ili do godine dana radnog staža", a u tekstu natječaja kao uvjet za predmetno radno mjesto spominje se i položen državni stručni ispit.

S obzirom na činjenicu da se DSI može polagati nakon godinu dana rada, ispada da za ovo radno mjesto mogu konkurirati isključivo oni s točno godinu dana staža - ni dan manje, ni dan više. Jer ako imaju manje ne mogu imati položen DSI, a ako imaju više, imaju previše staža. Hm...

Citiram tekst natječaja iz kojeg se vidi da se traži DSI:

1.samostalni/a upravni/a referent/ica – vježbenik/ica – 1 izvršitelj/ica (2.1.1.3.)

Stručni uvjeti:
-završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz znanstvenog područja društvenih znanosti, polje pravo,
-položen državni stručni ispit,
-znanje rada na osobnom računalu

uređeno: od Totalna Parezija
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija