Jump to content

Prijaviti policiji, ako ne, kome da?


Kotka1

Preporučene objave

Pozdrav, našao sam u novinama i na autobusnim postajama na više mjesta oglase za prodaju i najam "buba" za ispite s kontakt podacima.

S obzirom da radim na faksu i s obzirom da me iznimno vrijeđa takva praksa, zanima me kome mogu to prijaviti i hoće li me blijedo gledati ako odem na policiju radi prijave? Hoće li oni uopće nešto napraviti po pitanju toga?

Krši se Etički kodeks Sveučilišta, ali ne znam krši li se takvom praksom i neki zakon, pa zato pitam.

Molim da odgovor ne budu uvredljiv ili patronizirajuć ili oblika "bolje se okani toga", jer bi baš volio vidjeti kako bi vi reagirali da vam netko s*re po poslu, a vi ste se ovdje javili jer tražite zaštitu od takve prakse. Namjeravam to prijaviti, samo ne znam još kome, a etičko vijeće na radnom mjestu je reklo da se bavi samo s prekršajima svojih studenata, što ovdje nije slučaj.

uređeno: od Kotka1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o uređajima koji su u slobodnoj prodaji i nisu namijenjeni samo varanju na ispitima, tako da prodaja nije zabranjena.

Možeš prijaviti poreznoj i carinskoj inspekciji jer je moguće da se radi o nedozvoljenom ili neispravnom poslovanju, a kada se radi o plakatima ja javnim površinama, onda i komunalnom redarstvu jer oni to uklanjaju.

Policiji nemaš što prijaviti, a ne pada mi trenutno na pamet niti išta drugo...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija