Jump to content

Nasljeđivanje bankovnog racuna


Sneky78

Preporučene objave

Postovani,molim vas za savjet.Svekrva je umrla prije godinu dana,nakon ostavinske suprug je naslijedio stan,a njegova sestra zemljiste sa kucom a po pola su naslijedili bankovne racune.Radi se o tome da nema novaca na racunima nego treba podmiriti minus,suprug je svoju polovicu podmirio,a njegova sestra nije i rekla je da ne zeli,sad je dobila ovrhu i trazi od mog supruga da podmiri taj dug jer je on bio skrbnik i imao je punomoc.Da li je moj suprug duzan podmiriti sestrinu ovrhu i njezin dio preostalog minusa?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, ako je brat bio skrbnik i imao punomoć po računu, krenimo od pretpostavke da je on za života majke sa računa skinuo novac, i za isti nema dokaz da je trošio za majčine potrebe, nego za sebe.  Može li sestra, tj. ostali nasljednici, nešto po tom pitanju napraviti nakon smrti majke? Ili je to to, kao u gornjem pitanju, na ostavinsku ide ono šta je ostalo na računu? Mogu li ostali nasljednici potraživati i dokazivati nestali novac sa računa majke, a koji je podignuo opunomoćenik za njenog života? Hvala.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , marita13 je napisao:

  Može li sestra, tj. ostali nasljednici, nešto po tom pitanju napraviti nakon smrti majke? Ili je to to, kao u gornjem pitanju, na ostavinsku ide ono šta je ostalo na računu? Mogu li ostali nasljednici potraživati i dokazivati nestali novac sa računa majke, a koji je podignuo opunomoćenik za njenog života? Hvala.

šta nasljeđuju osim praznog računa? ako ne nema druge imovine za nasljeđivanje neka  se odreknu nasljedstva (pismeno očitovanje javnom bilježniku).

nasljednici vračaju dugove ostavitelja do vrijednosti nasljeđene imovine.

za troškove  sahrane umanjuje se dug ostavitelja.

uređeno: od bovu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Sneky78 je napisao:

Navedena su novcana sredstva u neutvrđenom iznosu ali navedeno je da oboje nasljeđuju polovicu

Hvala na prijašnjem odgovoru.

Molim Vas, imam još nekoliko laičkih pitanja....zašto je na ostavinskoj bilo.."novčana sredstva u neutvrđenom iznosu"?

Po meni to onda znači da sestra niti nije znala da je račun u minusu...ali je brat i te kako znao, zato ona sada to i ne želi platiti.

 Dali rodbina, tj. u ovom slučaju  vjerovatno skrbnik i opunomoćenik dostavljaju popis imovine sa kojom se ide na ostavinsku.?

Ako ne znaju za sve račune i imovinu to onda istražuje javni bilježnik po službenoj dužnosti?? Zar ne dobije i informaciju za iznos po računu?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija