Jump to content

Šta očekivati


tonco888

Preporučene objave

Pozdrav svima. Priznajem da sam napravio glupost i svjestan sam toga ali me policajac tereti sa dodatnom kaznom.

Dakle evo cijela priča. Zbog žurbe sam se vozio preko ograničenja i pretekao dva automobila. Nakon ta dva automobila primjećujem policajca sa kamerom. Odmah znam šta slijedi.50metara dalje iza jednog zavoja stoji drugi policajac. Nije trebao ni krenut na cestu već sam ja dao zmigavac da se zaustavljam kod njega.  Nakon pregleda prometne i vozačke me zamoli do dođem do njegovog auta. Kaže prekoračenje brzine i pretjecanje kolone. Nakon toga moja reakcija je odma bila da ga upitam zar nije kolona 3 vozila. On kaže ne, kolona je 2 i više. Posto je on policajac a ne ja, mislio sam da sam se ja nešto zabunio onda. Nakon toga sjedam u njegov auto i on počinje pisati. Njegov kolega sa kamere mu javlja brzina 110kmh (50ogranicenje) i pretjecanje 2 osobna vozila i 1 teretno vozilo. Ja mu odma kažem reko kakvo teretno, samo sam 2 auta pretjecao. On kaže da ako hoću idemo do kolege pogledat na kameru ako me zanima. I idemo mi do njega on pokazuje 3 ili 4 slike. Na prvoj slici se vidi kako sam već u pretjecanju i nigdje se ne vidi gdje sam bio prije nego šta sam počeo pretjecati. A bio sam ispred kamiona a ne iza kako on tvrdi.

Dakle moja pitanja su.. kakvu kaznu mogu očekivati za ta dva prekršaja? Kolko bodova? Koja novčana kazna? 

I dalje mogu šta napraviti oko toga šta on krivo tvrdi za drugu kaznu?

Uz sve to sam mladi vozač....

Hvala svima na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitam te, jer ako je obavijest, onda se protiv tebe podnosi optužni prijedlog direktno na sud, pa ćeš dobiti poziv za sud i tamo davati iskaz.

Ako je nešto drugo, onda ćeš dobiti prekršajne naloge (ili nalog) na koje ćeš se žaliti (ili negirati ili priznati i tražiti smanjenje). Ovo se odnosi na prigovore, ali i na način obrane na sudu ako se radi o optužnom prijedlogu.

Što se tiče broja vozila, ako negiraš i oni dođu na sud, svejedno će te osuditi. Uostalom, kad malo usporediš, ta kolona ti je stvarno manji problem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija