Jump to content

,,,


Zhezha

Preporučene objave

Iako je svaka od okolnosti koju spominješ takva da bi se trebala detaljno razmotriti, stvari sasvim općenito stoje ovako:

 

1. radim posao kao odjevni tehnicar..( tekstilna struka) i prijavljena sam kao NKV. TREBALO BI VIDJETI ZA KOJI POSAO SI SKLOPILA UGOVOR O RADU I VIDJETI DA LI JE TO STVARNO POSAO KOJI OBAVLJAŠ. AKO NIJE TO PREDSTAVLJA POVREDU ZAKONA O RADU.

 

2. placa mi je minimalac na banku,a ostatak u kuverti...TO JE JASNA POVREDA POREZNIH PROPISA.

 

3. na godisnji imam pravo samo na 18 dana...kolektivni... TO SAMO PO SEBI NE ZVUĆI KAO NEŠTO PROTUZAKONITO. 18 DANA JE ZAKONSKI MINIMUM ALI NEMA PRAVILA KOJE PREDVIIĐA DA TO MORA BITI DULJE.

 

4. ne mogu uzet jedan dan godisnji ako nest mi slucajno zatreba.. TO JE PROTUZAKONITO. UVIJEK SE JEDAN DAN MOŽE UZETI KADA RADNIK ŽELI.

 

5. za takve stvari moramo odraditi si dan taj koji smo bili doma...AKO NIJE PRIJE TOGA ISKORIŠTEN GODIŠNJI TO JE PROTUZAKONITO.

 

6. tada ne placa nam zdrastveni ni mirovinsko...TO JE PROTUZAKONITO

 

7. svaka druga subota nam je radna a laca nam to kao prekovremeno..i to samo 10% .TO BI MOGLO BITI OK

 

8. ugovor koji smo potpisali kad smo dosli raditi ..nismo dobili svoj primjerak...zast .mislim da bi poslodavac trebao dat kopiju barem od ugovora jednu radniku....TOČNO, POSLODAVAC MORA DATI UGOVOR ILI POTVRDU O SKLOPLJENOM UGOVORU.

 

9. a najnovija stvar je da nam ce sad ukinuti putne troskove i ukida nam obrok...znaci nam je placa od 1700kn..smajnju za 500 kn..al to njega nije briga....TROŠKOVI U VEZI OBAVLJANJA POSLA MORAJU SE PREDVIDJETI UGOVOROM O RADU I POSLODAVAC IH MORA NADOKNADITI RADNIKU.

 

Očito je da tvoj poslodavac postupa protuzakonito u pogledu dosta stvari. Ako si u stanju dokazati većinu toga, vjerojatno bi imala dobre šanse sa uspjehom tužbe sudu. Međutim, ti za to pretpostavljam nemaš ni vremena ni love, pa je najjednostavnije pozvati inspekciju rada da malo prošvrlja po firmi. Također, mislim da se anonimna prijava može podnijeti i financijskom policiji u vezi ne plaćanja poreza i doprinosa. Možda je najbolje jednostavno potražiti novi posao. Sretno!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam ja reko dizat firmu u zrak tek tako, već sam reko da bi se sam opaso eksplozivom i uletio kod šefa i onda bi to sve zajedno detoniro!!

Prije detoniranja šef bi dva tri sata pišao u gaće!!

 

Ja razumijem tvoje probleme ali nisu mi jasne dvije stvari??

 

1. Raditi za 1700 kuna pod tim uvjetima, do kada misliš trpiti??

2. Nije mi jasno kako su tamo neki izdržali toliko dugo pod tim uvjetima koje ti opisuješ???

3. #### mi se za njegovo zaleđe kad moram jesti govna, kakvih se ti zaleđa bojiš kad si već sada na marginama??

4. Ako je to takva ####na firma ja bi ju imenovo makar me sutra njegovi agenti proganjali, imao bih svoj ponos!!

 

Znam da kakam ali ja se pitam do koje mjere se ljudi mogu sagnuti i ####ti taj predatorski kapitalizam, uostalom to i nije kapitalizam već robovlasništvo!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija