Jump to content

Punomoć na pravo korištenja vozila


Čovjek2

Preporučene objave

Pozdrav, ne znam jesam li potrefio podforum. Stvar je ovakava u Zaprešiču di studiram uvode od 1.2.2018. naplatu parkinga. Pošto ja imam predavanja 2ili 3 dana tjedno i moram 2 h platit kada sve izračunam meni ispadne jeftinije uzet mješečnu kartu koja iznosi 50 kn. U Zaprešiću komunalno su mi rekli da mi treba punomoć pošto nisam vlasnik auta i kako ja mogu vozit auto bez punomoći? Rekao sam ljepo imam prometnu od vozila i vozim se normalno. Auto inače glasi na tatu. Ženska mi kaže da joj nije jasno kako mogu tak vozit zar se tak smije i sada me je zbunila jer ja 3g vozim samo s prometnom od vozila, bez punomoći i nikad niko pitao za punomoć. Meni nije jasno zašto treba punomoć ako tata i ja živimo na istoj adresi i meni u osobnoj je ista adresa kao i u prometnoj?

Sada mene zanima što bi trebalo pisati u toj punomoći mislio sam nešto tipa : "Ja XY  vlasnik  automobila marke te i te, reg oznaka Zg-XXXX-XX. Navedeni automobil dajem na korištenje  osobi ZY" i njegov potpis i ovjera kod javnog bilježnika, ili bi trebalo dodati nešto? Koliko dugo vrijedi punomoć nakon ovjere? Jel zna neko možda kolko dugo se čeka da mi se napravi mjesečna karta? ( Kako me je ženska zbunila s punomoći  i pitanjima kako vozim bez nje zaboravio sam to pitati)

 

uređeno: od Čovjek2
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , drot13 je napisao:

Za korištenje tog auta ti ne treba nikakva punomoć.

Što se tiče njihovih internih pravila, mogu ju tražiti. Sve ostalo si trebao pitati njih.

Znam, ma mislio sam otprilike ako netko zna kolko se otrpilike ćeka izrada karte. Kada je spomenula punomoć i počela s glupostima kako ja mogu vozit bez toga sam bio malo zbunjen i šokiran i zaboravio pitat.

 

Prije 36 minuta, Spitfire je napisao:

Imaš u Predlošcima primjer punomoći 

Možeš maknuti što ti odgovara. Uglavno se sve punomoći odnose na upravljanje, valjda im to dovoljno.

Hvala, ma bit će dovoljno 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 sati , Čovjek2 je napisao:

U Zaprešiću komunalno su mi rekli da mi treba punomoć pošto nisam vlasnik auta i kako ja mogu vozit auto bez punomoći? Rekao sam ljepo imam prometnu od vozila i vozim se normalno. Auto inače glasi na tatu. Ženska mi kaže da joj nije jasno kako mogu tak vozit zar se tak smije

Vjerojatno oni traže da vlasnik vozila kupi mjesečnu kartu. Možda da ne bi imali problema.To mi baš i nema nekog smisla osim ako se radi o nekim kartama s popustom. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija