Jump to content

kako do ostavinske rasprave


avatarka

Preporučene objave

Dobar dan!

Baka mi je umrla prošle godine i dobila sam poziv za ostavinsku raspravu, na kojoj sam se samo ja pojavila. Slijedom rješenja javnog bilježnika trebala bi me dopasti trećina stana, kuće i zemljišta, grobno mjesto itd., a osim mene po trećinu bi trebali dobiti stric i tetka. Moj dio proizlazi od oca koji više nije živ tako da ja spadam u kategoriju nasljednika (jedinica). Kada sam bila kod javnog bilježnika potpisala sam da prihvaćam svoj dio, međutim, ni tetka ni stric nisu se ni pojavili, niti preuzeli pozive za javnog bilježnika. Prošla je godina dana. ( Ja s njima nisam u kontaktu dugi niz godina). Stric živi u stanu koji bi trebali dijeliti, a koliko sam čula, ne plaća račune i ne znam koliki će nas dugovi čekati. Groblje gdje su mi pokopani i otac i sada baka je neuređeno, a kada sam htjela to srediti rečeno mi je da čekam rješenje javnog bilježnika o nasljedstvu, jer je to isto groblje plaćala za života baka. Svaki put kada nazovem jb mi kažu kako nisu i ne mogu doći do njih i da moram još čekati....Razmišljam da unajmim odvjetnika. Što se dešava s imovinom ako se stric i tetka nikada ne oglase?

Unaprijed hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , avatarka je napisao:

 Svaki put kada nazovem jb mi kažu kako nisu i ne mogu doći do njih i da moram još čekati....Razmišljam da unajmim odvjetnika. Što se dešava s imovinom ako se stric i tetka nikada ne oglase?

Unaprijed hvala na odgovoru!

piši požurnicu sudu.

JB im je trebao poslati poziv. traži  dostavnicu na uvid. ili traži predmet na uvid.

preko policije može doznati njihovu adresu na koju su prijavljeni. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da se vodi kao da pristaju na svoj dio ako se ne pojave na ročištu, ali problem nije što se oni nisu pojavili, već je problem što nikada nisu ni preuzeli poziv, iako se znaju adrese na kojima oni žive, poziv im se uporno vraća u ured. Kao da ne žele preuzeti poštu. A problemi s računima i grobljem stoje. Da li su oni po nekom zakonu dužni oglasiti se, pa ne može ovako valjda u nedogled?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija