Jump to content

otkaz i isplata neiskorištenog godišnjeg odmora


tomo1234

Preporučene objave

Poštovani,

Primio sam Odluku o poslovno uvjetovanom otkazu. Tijekom otkaznog roka sam radio i nisam koristio godišnji odmor jer poslodavac nije donio i uručio Raspored korištenja godišnjeg odmora (sukladno Zakon o radu, Članak 85).  Preostao mi je određen broj dana godišnjeg odmora kojeg mi poslodavan ne želi isplati jer se poziva na sljedeći paragraf iz Odluke o poslovno uvjetovanom otkazu:

Od dana dostave ove Odluke, a tijekom trajanja otkaznog roka, Radnik će iskoristiti sve dane neiskorištenog godišnjeg odmora. Poslodavac će isplatiti naknadu za neiskorišteni godišnji odmor samo ukoliko takvog bude, u propisanom iznosu, a koja naknada će mu biti isplaćena zajedno sa posljednom plaćom.“

Da li se gore navedeni pargraf može smatrati Rasporedom korištenja godišnjeg odmora?

Te da li imam pravo na isplatu neiskorištenog godišnjeg odmora?

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate pravo. Poslodavac Vas je trebao upozoriti da za vrijeme otkaznog roka možete iskoristiti godišnji odmor jer da ga neće isplatiti. Po mom mišljenju, nije bitno to što poslodavac nije donio akt o korištenju godišnjeg odmora za ostvarivanje Vašeg prava. Radi li se o značajnom broju dana godišnjeg odmora? Pozovite poslodavca dopisom (ili zahtjevom za zaštitu prava iz radnog odnosa) da Vam isplati dužni iznos, u protivnom da ćete isti ostvarivati u radnom sporu, i za isto Vam savjetujem da angažirate odvjetnika vičnog radnom pravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija