Jump to content

Isplata za konfiskaliziranu nekretninu


trapula

Preporučene objave

Kuća u kojoj živim više od 50 godina nije nikad sređena u zemljišnim knjigama...Kao suvlasnik odlučio sam dati advokatu da to sredi...ALI odmah na startu pojavio problem (jefan suvlasnik mi osporava tužbu jer on smatra da i njemu pripada dio iako je njezina baka i djed bila isplačena da bi mogli prebijeći u Italiju nakon drugog svijetskog rata.Kako da dokažem da su oni isplačeni od tadašnje SFRJ..Dali gdje postoji neki arhiv o ljudima koji su konfiskacijom ostavili nekretnine za moć napustit državu??Kako da dokažem da su isplačeni???

Molim vas da mi pomognete...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šta piše u povijesnom izvatku iz katastra? Ako ih nije isplatila yu možda je Italija.Netko je morao na osnovu nečega dobit tu kuću na korištenje.Postojale su evidencije o esulima (bar u policiji,) ali ne znam da li je pisalo isplaćen-neisplaćen a možda su se odrekli kuće da dobiju dokumente za van.Bilo je svakakvih situacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morat ćeš guglat "isplata esulima" da dobiješ više podataka.Šta piše u izvatku i kako si došao u posjed kuće,tko je dao kuću na korištenje?A uostalom onaj drugi mora dokazat da nisu isplaćeni ako traži nešto svoje.Ako je onaj drugi suvlasnik šta sada traži kad ima svoj dio?A što kaže odvjetnik,jer je upoznat sa predmetom i dokumentacijom?

uređeno: od sivko
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija