Jump to content

Porezna olakšica na podstanarstvo


excrucio

Preporučene objave

Bok,

koliko sam upoznat, ako sam podstanar to mogu prijaviti kao poreznu olakšicu. Trebam ugovor o najmu, logično.
Naime, ja imam ugovor, ali nemam boravište (točnije, nisam imao).
Razlog je taj što sam 1.10.2017. uselio u stan i 1.12.2017. izašao iz istog i otišao u drugi te sam na drugoj adresi tada prijavio boravište.
Boravište nisam prijavljivao između 1.10.2017. i 1.12.2017. (prebivalište mi je u drugoj županiji, boravište nisam imao nigdje prijavljeno).
Razlog neprijavljivanja je taj da prvih 3 mjeseca nisam obavezan prijaviti boravište (Zakon o prebivalištu članak 2. paragraf 4), a nisam se mislio zadržati u tom prvom stanu.
Samo me buni drugi dio paragrafa 4 članka 2 Zakona o prebivalištu gdje piše "...ili je uvjetovano ostvarivanjem samo pojedinih prava i obveza vezanih za životne interese (zaposlenje, ...)...".
Naime, ja sam se zaposlio 1.10.2017. zbog čega sam se i morao seliti i iznajmiti stan (iako sam ciljano dao otkaz nakon 2 i pol mjeseca i zaposlio se drugdje).

Mogu li ja napravi prijavu poreza za 2017. gdje ću uključiti podstanarstvo te da mi isto priznaju kao olakšicu iako nisam nikada imao prijavljeno boravište na adresi predmetnog stana?

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija