Jump to content

Izbacivanje iz kluba


istosad

Preporučene objave

Izbačen sam iz kluba u kojeg često svratim, nalazi se u centru grada i besplatan je ulaz, pa vjerojatno iz tog razloga ima i "svakakvih" posjetitelja, te sam često znao vidjeti zaštitare kako iz raznih bezveznih razloga izbacuju goste vani (vjerojatno će neki koji ovo čitaju i prepoznati o kojem klubu u Zagrebu se radi) bez prethodnog upozorenja, na što su dužni po zakonu. Tako se i meni neki dan dogodilo, ušao sam u verbalni okršaj s jednim gostom koji se nalazio u većoj grupi ljudi, i nakon što je već sve bilo gotovo je došao zaštitar i izbacio me.

Pozvao sam policiju da napravi zapisnik, ali budući da je već bilo pred kraj radnog vremena, dok su došli se taman zatvorio klub i više nisu mogli uzeti izjave zaštitara.

Također mi je jedan zaštitar rekao da imam zabranu ulaska u klub, znači kad bih ja došao ponovo do kluba a on mi zabranio ulaz, on to po zakonu ne bi imao pravo napraviti.

Znam da će se sad naći dežurni branitelji države i nadležnih organa i svaliti krivnju na mene koji sam kao dobio što sam i tražio, no (makar je potpuno nebitno za temu, jer se radi o konkretnom problemu koji nema veze sa mnom osobno) u životu sam bio izbačen iz kluba koliko se sjećam samo tri puta (od zbilja ogromnog staža izlaženja), od čega jednom iz kluba u kojem je osoblje vrlo neprofesionalno i bezobrazno i prema drugim gostima, što se može vidjeti i na Facebook stranici navedenog kluba, te dvaput iz ovog kluba iz kojeg ljude izbacuju takorekuć kao po tekućoj traci, jedino po čemu sam specifičan jest što reagiram na nepravdu.

Dakle, moje pitanje jest kako u konkretnom slučaju natjerati zaštitare da poštuju zakon i da ne izbacuju ljude iz kluba bez prethodnog upozorenja, te kako postići da policija, onda kad se to dogodi, sankcionira to kršenje zakona, tj. podnese korake u okviru svojih nadležnosti.

P.S.: Znam da je ovo sitnica u usporedbi s kompletnim kriminalnim ponašanjem države prema građanima na svim razinama, međutim i dalje smatram da imam pravo tražiti da se zakon poštuje i da se zaštitari ne odnose prema ljudima onako kako se ne odnosi ni prema stoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Izbacivanje iz kluba

Nisi li već imao slično iskustvo?

 

prije 5 sati , istosad je napisao:

... ušao sam u verbalni okršaj s jednim gostom koji se nalazio u većoj grupi ljudi, i nakon što je već sve bilo gotovo je došao zaštitar i izbacio me...

Znači, nije te izbacio bez razloga, nego si sudjelovao u nekom događaju koji tamo nije uobičajen?

 

Osoblje lokala je odgovorno za javni red i mir u lokalu, sukladno čl. 28. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, i u tom smislu smiju udaljiti gosta i zamoliti ga da više ne dolazi (i provesti tu odluku), jer u protivnom i oni odgovaraju za eventualno tvoje narušavanje. Nigdje nisu definirane pojedinosti kako se to točno radi, ali ako smatraš da su povrijeđena tvoja ljudska prava, imaš pravo tužiti. Isto tako, ako ne poslušaš, oni imaju pravo pozvati policiju, a policajci će procijeniti kako postupiti u svakom pojedinom slučaju. U pravilu, ako si recidivist, reći će ti da makneš i da tužiš.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , istosad je napisao:

... u životu sam bio izbačen iz kluba koliko se sjećam samo tri puta (od zbilja ogromnog staža izlaženja), od čega jednom iz kluba u kojem je osoblje vrlo neprofesionalno i bezobrazno i prema drugim gostima, što se može vidjeti i na Facebook stranici navedenog kluba, te dvaput iz ovog kluba iz kojeg ljude izbacuju takorekuć kao po tekućoj traci, jedino po čemu sam specifičan jest što reagiram na nepravdu.

Ne ulazim u to kako je došlo do svih ovih incidenata.

Ali uz takav 'životopis', budeš li se upuštao u neke sporove, ovo ti nikako ne ide u prilog. Druga strana samo treba istaknuti da nisi prvi puta sudionik incidenta u kojem si izbačen iz kluba. Ako si iz tog kluba već dva puta izbačen, zaštitari će s pravom istaknuti da su te prepoznali kao problematičnog i preventivno udaljili čim je započeo incident. Obzirom je u klub slobodan ulaz bez naplate, čak ni to ti ne bi mogao biti temelj za kakvu tužbu za povrat.

Ne razumijem što očekuješ od te prijave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Istosad, nećemo se vrtiti u krug isto kao i zadnji put. Tema ti je zatvorena, jer opet počinješ o drugim korisnicima, a ne o temi. Ne, nikome nije normalno nasilje zaštitara, ali isto tako nije normalno da netko radi nered i očekuje da oni neće postupiti.

Rečeno ti je, a ako nisi zadovoljan, redare možeš tužiti ili ih prijaviti Inspektoratu unutarnjih poslova.

Tema ti je zatvorena.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 locked this forumu
Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija